Heimevernet skal ha øving: Varsler militær aktivitet i Hardanger

Skal øve: Heimevernet skal ha øving i Hardanger denne uka. Her fra en tidligere øvelse i regi av Heimevernet i Kinsarvik i 2011.

Skal øve: Heimevernet skal ha øving i Hardanger denne uka. Her fra en tidligere øvelse i regi av Heimevernet i Kinsarvik i 2011. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Indre Hardanger og Kvinnherad Heimevernsområde skal ha lokal områdetrening denne uken.

DEL

Datoene for øvelsen er satt til 22. – 27. Mai.

- I dette tidsrommet vil det bli en del militær aktivitet på og langs veiaksene i følgene kommuner: Odda – Ullensvang – Jondal – Eidfjord – Kvinnherad og Etne kommune, opplyser kapt. Tor Vidar Sæle, områdesjef for Indre Hardanger og Kvinnherad Heimevernsområde.

Han ønsker å informere om øvelsen slik at folk ikke blir skremt dersom de ser militært personell og våpen.

- Det er jo ikke et vanlig syn. Under øvelsen kan det være at man ser folk som bærer våpen og at det er militært utstyrt, også i sivile biler, for eksempel på E 134, sier Sæle og understreker at alt skjer under kontrollerte former.

- Vil veier bli stengt under øvelsen?

- Nei, det blir ikke stengt av oss i utgangspunktet.

Det vil i samme tidsrommet bli gjennomført skytetrening på Midthølen skytesenter og ved Grønning. Skilt med varsel om skyting/ øving vil bli satt opp.

- På kvelds- og nattid etter mørkets frembrudd kan det bli skutt opp varsel- og lysrakett i område fra Dimmelsvik – Matre – Midthølen - Fjellhaugen og til Grønningen i Blådalen, opplyser Sæle.

Heimevernet er en forsvarsgren i det norske norske forsvaret og utgjør en nasjonal beredskaps- og innsatsstyrke på 40 000 soldater.

Hovedoppgaven er vakthold og sikring av viktige militære og sivile objekter, nasjonal krisehåndtering, bistand til politiet og annen støtte til det sivile samfunn.

Heimevernet dekker hele landet og er geografisk inndelt i 11 distrikter og i 223 områder. I tillegg kommer 11 mobile innsatsstyrker med landkapasiteter, en i hvert HV-distrikt.

Artikkeltags