Gå til sidens hovedinnhold

Kvinne reddet fra fjellhylle ved Rullestadjuvet

Artikkelen er over 2 år gammel

(Haugesunds Avis:)

ETNE: En kvinne i 30-årene sto lørdag fast på en fjellhylle i området ved Rullestadjuvet, meldte Sør-Vest politidistrikt klokken 18.10.

Et Sea King-helikopter ble sendt til området. Helikoptermannskapene fant kvinnen, og fikk i 19.00-tiden heist henne om bord i Sea King-maskinen.

– Hun er fraktet ned til campingplassen ved Rullestadjuvet, der politiets innsatsleder befinner seg. Hun er kald og våt, men i god behold og trenger ikke tilsyn av lege, opplyser operasjonsleder Victor Jensen i Sør-Vest politidistrikt.

Kvinnen har bostedadresse i Haugesund. Hun skal ha vært alene på tur i fjellet. Det var dårlig sikt og snøbyger i området.

– Hun har fortalt at hun etter 3-4 timers tur mistet stien og gikk seg vill. Da vi først fikk kontakt med henne, fikk hun sendt politiet nøyaktig posisjon via mobiltelefonen sin. Da varslet vi Hovedredningssentralen, som sendte helikopter, opplyser politiet.

Siden det alltid er usikkert om værforhold eller andre helikopteroppdrag forhindrer redning luftveien, ble det samtidig utkalt redningsmannskaper fra frivillig hold, samt fra politiet.

– Sea King-helikopteret fant kvinnen før de andre fikk startet letingen, sier operasjonsleder Victor Jensen.

Kommentarer til denne saken