Plutselig kulturuke på Utne

Inviterer: Kjell-Erik Ruud (t.h) med nytt vertskap Anette Melkeraaen Hauso og Johannes Kaldestad Feet har en travel uke.

Inviterer: Kjell-Erik Ruud (t.h) med nytt vertskap Anette Melkeraaen Hauso og Johannes Kaldestad Feet har en travel uke.

Artikkelen er over 2 år gammel

Denne uka er travel i og utenfor HardingarT sine lokaler.

DEL

– Nesten uten at vi hadde planlagt det, oppstod ei uke med tett program her på Utne, melder gallerist Kjell-Erik Ruud.

Mandag åpnet Astrid Huneide atelieret for å vise hva hun har holdt på med denne måneden som gjestende kunstner på HardingarT. Tema er hva høyden på hælen sier om kvinnens posisjon i samfunnet og hvordan hælene påvirker mulighetene, sier Ruud.

Nå er visningen over, men noen sko står nok igjen...

To spanske kunstnere har også holdt hus på Utne. De er nyfrelste på Hardanger og Norge, lager installasjoner og video, har performance og stadige innspill.

– Pedro J. Okna og Christina Savage skapte oppmerksomhet da de slikket ei bru i Oslo, forteller Ruud De to spanjolene inviterer til en liten performanceutstilling fredag denne uken.

Lørdag er det høstfest med grilling av lam og presentasjon av de nye driverne av HardingarT, samt konsert med «Big Daddy Karsten» som skal rappe. Publikum får trolig høre både Danser med ulver og Hald kjeft.

Ruud trapper nå noe ned, men skal drifte galleriet og artist in residence-ordningen.

Artikkeltags