Nytt kulturprogram: – Kjekkere å være sammen

På offensiven: Kultursjef Lage Thune Myrberget med høstens kulturprogram.

På offensiven: Kultursjef Lage Thune Myrberget med høstens kulturprogram. Foto:

Tirsdag ble det nye kulturprogrammet for høsten 2017 distribuert i Odda sentrum.

DEL

OddaKulturprogrammet inneholder en oversikt over ulike arrangementer i Odda fram mot jul.

– Her er det info om alt fra kino, blueshelg og litteratursymposium til åpningstider på biblioteket, forklarer han.

Lage Thune Myrberget, kultur- og idrettssjef i Odda kommune, sier det nye kulturprogrammet ble distribuert manuelt på ulike møtesteder i Odda - som kulturbygg, store arbeidsplasser og andre møtearenaer.

– Budskapet får en større effekt når programmet deles ut av kulturengasjerte folk, sier Myrberget og viser til ansatte ved kulturetaten i kommunen.

Kultursjefen trekker blant annet fram filmklubb.no og Odda sin satsing på kvalitetsfilmer for pensjonister, med seks formiddagspremierer i løpet av høsten.

– Filmblubb.no er et nasjonalt tilbud. Vi i Odda prioriterer dette høyt og tilbyr derfor formiddagskino for pensjonister alle disse dagene, opplyser Myrberget.

E-billett

Han viser også til tre andre viktige fokusområder. Myrberget oppfordrer folk til å kjøpe e-billett, for eksempel på Odda kino og kulturscener sine arrangement, da har man sikret seg plass og nummerert sete. Det andre er de fire store kulturarrangementene på kulturscenen i høst (blant andre Sturla Berg-Johansen og Ingrid Bjørnov).

– Det siste fokusområdet handler om å ta hele byen i bruk. Vi vil at oddingene skal gjøre en helaften ut av disse arrangementene, de som kjøper e-billett får rabatt på utvalgte spisesteder i Odda, sier Myrberget, som mener kultur er noe som bør deles med andre.

«Det er kjekkere sammen, og vi som jobber med kultur i Odda kommune skal legge til rette for at folk treffes», skriver han i kulturprogrammet.

Neste utgave kommer på nyåret, da vil kulturetaten også prøve å få idrettsarrangementene med.

Artikkeltags