Seljestad fikk LOs kulturpris

Lars Ove Seljestad

Lars Ove Seljestad Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Forfatter og kulturarbeider Lars Ove Seljestad fra Odda er tildelt LOs kulturpris 2017 – 18.

DEL

Kulturprisen 2017 – 18 ble utdelt på LOs representantskapsmøte i Trondheim. Oddingen var nominert av LO i Indre Hardanger og enstemmig innstilt av en jury oppnevnt av LOs kulturutvalg.

- Jeg visste jeg var nominert, men ikke hvor mange andre som var det. Derfor kom dette helt uventet på meg. Jeg er rørt, takknemlig og stolt, sa Seljestad ifølge FriFagbevegelse.no.

Lars Ove Seljestad står blant annet bak Jernrosa politiske kulturfestival i Odda, som ble etablert i 2016.

Festivalen har fokus på arbeiderlitteratur, industrihistorie og industrikultur, og var ifølge juryen en viktig begrunnelse for tildelingen.

Seljestad har gjennom flere bører skildret arbeidsfolks hverdag og arbeiderbevegelsens kultur, historie og verdier.

- Seljestad er en verdig vinner av LOs kulturpris. Ifølge statuttene deles prisen ut hvert annet år. Den går til personer, grupper, organisasjoner eller institusjoner som arbeider for å fremme arbeiderbevegelsens kultur. Prisen skal være en anerkjennelse for det verdifulle arbeidet som legges ned for å skape kunnskap om og innsikt i den lokale arbeiderbevegelsens betydning, heter det i juryens begrunnelse for prisen. 

Lars Ove Seljestad sa under konferansen i Trondheim at han med sin litteratur vil at arbeidsfolk skal bli tydeligere i norsk offentlighet.

- Nå har vi klart å skape en plass i Odda hvor vi kan møtes å diskutere arbeiderlitteratur. Nå blir det en heidundrandes festival til neste år. Jeg inviterer dere alle til å komme. Og tusen, tusen takk for prisen, sa han under utdelingen ifølgje FriFagbevegelse.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken