Fleire lokale fekk pengar frå kulturfondet

God støtte:  Fire «lokale» , men vidtfavnende prosjekt har fått penger fra Norsk kulturfond til ulike veier for å sikre fremtid for kulturarv og utvikle fremtiden.  Musikk står sentralt.

God støtte: Fire «lokale» , men vidtfavnende prosjekt har fått penger fra Norsk kulturfond til ulike veier for å sikre fremtid for kulturarv og utvikle fremtiden. Musikk står sentralt.

Artikkelen er over 2 år gammel

Hardanger musikkfest, Felemakeri-UNG og prosjekt hardingfela.no har fått midler fra Kulturfondets andre tildelingsrunde for 2017.

DEL

Hardanger Musikkfest fremhever sitt mål om å forvalte fortiden og utvikle fremtiden. Det gjør de ved å ta ansvar for samtiden og samtidskomponister. Ambisjonen er tre bestillingsverk hvert år i tillegg til å oppføre allerede skrevet musikk av nålevende komponister.

Stykekvartett og trio

Kulturfondet støtter bestillingsverk av Tyler Futrell og Stine Sørlie. Fra Futrell er bestilt en strykekvartett for Den danske strygekvartett, fra Sørlie en trio. Fondet bevilget heholdsvis 80 000 og 60 000 kroner til de to bestillingsverkene.

Kulturtilbud til unge

Tre spel- og danselag i Hardanger vil sammen med prosjektet hardingfela.no skape fokus på og spre kunnskap om og interesse for kulturarven i distriktet til den oppvoksende generasjon. De vil og gjøre sitt for å sikre rekruttering til spel- og danselagene. I høst startet Nøringen, et kulturskoletilbud til 4-6-åringer i de syv Hardangerkommunene, samt Voss. Her trekkes også inn matkultur og håndverk. Prosjektet er unikt i landssammenheng, og fikk 250 000 kroner.

Stiftinga Ole Bull Akademiet fikk 80 000 kroner til sitt prosjekt Felemakeri-UNG, med mål å kunne lage gode og rimelig nok instrument for barn og unge. De mener dette vil bidra til hardingfelemiljøet.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken