Urframføring i Oslo

Benedicte Maurseth, her fra Landskappleiken i 2013.

Benedicte Maurseth, her fra Landskappleiken i 2013. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Benedicte Maurseth hadde en idé. Nå er ideen materialisert i verket Tidekverv som blir uroppført under Oslo internasjonale kirkemusikkfestival mandag.

DEL

Inspirert av nasjonaleposet Draumkvedet, har hardingsfelespiller og kvedar Benedicte Maurseth fra Eidfjord, sammen med kvedar Berit Opheim fra Voss, skrevet et folkemusikkverk tilegnet de fire viktigste dagene for solsnu i året; vårjevndøgn, sommersolverv, høstjevndøgn og vintersolverv.

Musikken er arrangert sammen med musikerne Rolf Lislevand og Håkon Mørch Stene, som medvirker på uroppføringen i Gamle Aker kirke – og kommende konserter rundt om i landet. Lislevand bl.a. på barokkgitar og el-gitar, Stene på perkusjon og vibrafon.

Bergsveinn Birgisson og Erlend Nødtvedt har skrevet tekster i klassisk balladestil til verket.

Benedicte Maurseth ønsker å hylle den eldre diktformen, som middelaldereposet Draumkvedet representerer. Det blir hovedsaklig fremført 13. dag jul. Tidekverv hyller den eldre diktformen med ny folkemusikk og nyskrevne ballader - og skal fremføres i perioder for solsnu.

Foreløpig er det ingen planer om oppføring av verket i Hardanger, men Maurseth sier på forespørsel fra HF at det hadde vært kjekt å fremføre det på hjemmebane, og åpner for muligheter i 2018.

Artikkeltags