Urframføring i Oslo

Benedicte Maurseth, her fra Landskappleiken i 2013.

Benedicte Maurseth, her fra Landskappleiken i 2013. Foto:

Benedicte Maurseth hadde en idé. Nå er ideen materialisert i verket Tidekverv som blir uroppført under Oslo internasjonale kirkemusikkfestival mandag.

DEL

Lokale nyheiter - 5 kr for 5 veker

Inspirert av nasjonaleposet Draumkvedet, har hardingsfelespiller og kvedar Benedicte Maurseth fra Eidfjord, sammen med kvedar Berit Opheim fra Voss, skrevet et folkemusikkverk tilegnet de fire viktigste dagene for solsnu i året; vårjevndøgn, sommersolverv, høstjevndøgn og vintersolverv.

Musikken er arrangert sammen med musikerne Rolf Lislevand og Håkon Mørch Stene, som medvirker på uroppføringen i Gamle Aker kirke – og kommende konserter rundt om i landet. Lislevand bl.a. på barokkgitar og el-gitar, Stene på perkusjon og vibrafon.

Bergsveinn Birgisson og Erlend Nødtvedt har skrevet tekster i klassisk balladestil til verket.

Benedicte Maurseth ønsker å hylle den eldre diktformen, som middelaldereposet Draumkvedet representerer. Det blir hovedsaklig fremført 13. dag jul. Tidekverv hyller den eldre diktformen med ny folkemusikk og nyskrevne ballader - og skal fremføres i perioder for solsnu.

Foreløpig er det ingen planer om oppføring av verket i Hardanger, men Maurseth sier på forespørsel fra HF at det hadde vært kjekt å fremføre det på hjemmebane, og åpner for muligheter i 2018.

Artikkeltags