Gå til sidens hovedinnhold

Kontroller på Seljestad: – Alle blir sjekket for riktig vinterdekk

Statens Vegvesen har hatt 126 kjøretøy til grundig kontroll på Seljestad siden første januar. 54 prosent av disse har hatt feil eller mangler.

For abonnentar

– Det tilsvarer 86 kjøretøy. Det er flere som kommer innom som vi sender videre. Vi må være selektive og stoppe de vi tror kan være en fare for trafikksikkerheten, forteller Paal Fossan ved Statens Vegvesen.

Størsteparten av kjøretøyene med mangler er tunge kjøretøy over 3,5 tonn.

– Det som går litt igjen er vekt, at kjøretøyene er for tunge. Så har vi også en del brudd på sikring av last der det er fare for at lasten kan forskyve seg eller falle av. Disse må vi gi bruksforbud til det er fikset.

Grunnet kaldt vær og glatt vinterføre har de hatt et ekstra fokus på dekk.

– Alle blir sjekket for riktig vinterdekk. Vi har ofte ulike temaer på kontrollene. Noen dager er det lastesikring, andre dager vekt og dimensjoner. Men på Seljestad har vinterutrustning på dekk vært en daglig sjekk, sier Fossan.

Han forteller også at det er mange som kommer med feil kjettinger på dekkene. Enten uten kjetting eller med kjetting som ikke passer.

– Så det har vært en utfordring. De får da en anmerkning eller i verste fall bruksforbud til det er forsvarlig å kjøre over fjellet.

Statens Vegvesen hadde kontroll på Seljestad søndag 14. februar. Da var det 71 kjøretøy innom kontrollplassen, 56 tunge og 15 lette kjøretøy. Det ble gitt 7 bruksforbud.

Kommentarer til denne saken