Det skjer etter at det i forrige uke ble klart at Flimmer Film, produksjonsselskapet bak TV-programmet «Fjorden cowboys» gikk konkurs. Deretter ble det reist tvil om TV 2 har rettighetene til å vise den planlagte, kommende sesongen av programmet på TV.

Fjorden Cowboys med Joar Førde og Leif Einar «Lothepus» Lothe, har gått på skjermen helt siden 2014 og om to uker er det klart for premierefest på den nyeste sesongen på Iris scene.

TV 2 har tidligere sagt til bransjebladet Kampanje at årets sesong av «Fjorden Cowboys» vil gå som planlagt på TV 2 Zebra og TV 2 Sumo, og at det er produksjonsselskapet Maverix som skal ferdigstille sesongen.

Overfor Dagbladet bekrefter bostyrer, advokat Per Christian Eriksen i advokatfirmaetSimonsenVogtWiig, at konkursboet etter Flimmer Film er solgt til TV2.

Bildeserie

«Lothepus» og «russen» stal showet under nyopninga på Husnes

 

- Vi fikk altfor lite, 200 000 kroner. Men det er ingen andre som kan kjøpe dem, forteller Eriksen til Dagbladet.

Årsaken skal være at TV 2 allerede sitter på andre rettigheter for serien, som gjør at de er de eneste som kan dra nytte av Flimmer film sine rettigheter.

Eriksen er kjent med serieskaper Hildegunn Wærness krav om å få tilbake rettighetene, men mener avtalen i hennes kontrakt ikke er bindende for boet.

- Vi trenger ikke å respektere en avtale som gir Hildegunn Wærness rett til å heve noe bare på grunn av konkursen. Vi har solgt videre de rettighetene vi har, så må kjøperen ta standpunkt til det, sier han til avisa.

Serieskaper Hildegunn Wærness på sin side mener at hennes kontrakt har en klausul som gir henne rettighetene til TV-serien ved en eventuell konkurs.

- Jeg skjønner ikke hvordan eierne av konkursrammede Flimmer film ser for seg at siste sesong av «Fjorden Cowboys» kan vises på TV uten at de har ordnet opp med meg, har Wærness tidligere uttalt BT.

Nå håper Hildegunn Wærness på en løsning som fungerer for alle parter, og som gir en verdig avslutning på serien.

Norsk Filmforbund representerer Hildegunn Wærness i saken og forbundsleder Sverre Pedersen mener Wærness som serieskaper eier konseptet «Fjorden Cowboys».

Han sier til Dagbladet at det er mye som må ryddes opp i før sesong sju kan vises på TV. Han forteller at filmforbundets advokat nå er i dialog med TV 2 for å få løst problematikken rundt rettighetene til serieskaper Hildegunn Wærness.