Helgens store håndbakstevne på Lofthus samler 200 utøvere fra åtte nasjoner. Hardanger Handbakklubb er hovedarrangør, med teknisk støtte og annen god bistand fra Norges Bryteforbund.

– Blant utøverne er det folk som er helt i Europa-toppen, blant annet fra Latvia og Sverige, og ikke minst Norge, sier lederen i Hardanger Handbakklubb, Erling Midttun, bare noen timer før det hele braker i gang.

Selve turneringen Hardanger Open, som er del av Norgescupen, starter først lørdag formiddag. Men allerede fredag ettermiddag og kveld kan man få en forsmak – da en rekke såkalte «Supermatches» står på programmet.

– I Supermatcher er det best av tre. Du kan altså tape en duell, men vinne de to neste. Under turneringene har man bare en mulighet, forklarer Midttun.

Artikkelen fortsetter under bildet.


Flere lokale utøvere fra Hardanger Handbakklubb skal i aksjon under Supermatchene - og møter gode motstandere fra land som Sverige, Latvia, Romania og Ukraina.

Ariel Maage fra Odda er først lokale utøver i aksjon i ettermiddag, hun skal måle teknikk og krefter med Myroslava Melnyk fra Ukraina. Siden går det slag i slag med kamper utover ettermiddagen og kvelden.

Ricardas Andrekus, også han fra Odda, skal bryne seg på Raimonds Leipins fra Latvia.

Sondre Brekke og Tuva Hauger Kjerland fra Granvin, samt Adelina Bustihan fra Ølen, er noen av de andre av Hardanger Handbakklubb sine medlemmer som skal i aksjon.