– Det skal vises åtte filmer fredag til søndag, kanskje vi får plass til enda en film. Ingen av de oppsatte festivalfilmene har blitt vist på Odda kino tidligere, forteller Jarle Mikkelsen (22), festivalsjef for den nye barne- og ungdomsfilmfestivalen.

– Et variert program

Han sier bakgrunnen for filmfestivalen skyldes at Odda kino var stengt hele juli. Anført av festivalsjef Mikkelsen har kinoens fire-fem unge ansatte plukket ut noen av de filmene som kinopublikummet i Odda gikk glipp av i sommer.

Les også: Krossvoll kino viser film i hele sommer

– Det blir også noen helt nye filmer, forklarer Mikkelsen.

Festivalen starter på kvelden fredag 25. august med førpremiere på familiefilmen «Biler 3», etterfulgt av actionkomedien «Baby Driver». Deretter går det slag i slag med tre filmer både lørdag og søndag. Andre barnefilmer på plakaten er «Bigfoot junior» og premieren på «Emojifilmen», mens de litt eldre ungdommene kan se fram til «Dark Tower» og skrekkfilmen «Annabelle 2».

– Jeg synes det er et variert program, en fin miks av barne- og ungdomsfilmer, forteller Mikkelsen.

Lover flere festivaler

Han lover at kinopublikummet skal merke at det pågår en filmfestival i Odda den helgen.

– Det blir både rød løper og konkurranser. Enten ved at vi trekker ut en vinner gjennom billettene, eller at vi har en quiz på Facebook i forkant av festivalen, der vinneren får gratis billetter og popcorn, sier den unge festivalsjefen.

Kinosjef Bjørg Skogasel oppfordrer folk til å kjøpe billetter på nett, da disse er rimeligere, samt at nettbillettene under festivalen medfører tilbud på popcorn og brus i kinokiosken.

- Det blir nummererte sitteplasser, slik det skal være på en filmfestival. Enda en grunn til å bestille billetter på nett, slik at man selv kan velge hvor man vil sitte, sier Skogasel.

Hun synes filmfestivalen for barn og unge virker spennende, og kan røpe at det allerede er bestemt at Odda kino skal ha en slik festival i minst tre år framover.

Både Skogasel og Mikkelsen håper at filmfestivalen kan skape litt blest rundt Odda kino, og løfte den lokale filminteressen.

– Vi har opplevd en nedgang i antall besøkende den siste tiden, noen ganger får jeg inntrykk av at enkelte oddinger nesten glemmer at vi har en kino, kommenterer Mikkelsen.