Ketil får ansvaret for over 7000 strømkunder i Kvinnherad og Jondal

Ketil Tømmernes er utdannet ingeniør og økonom, i tillegg til utdanning innen strategisk ledelse..

Ketil Tømmernes er utdannet ingeniør og økonom, i tillegg til utdanning innen strategisk ledelse.. Foto:

Ketil Tømmernes er ansatt som administrerende direktør i BKK Nett. Han får dermed ansvaret for 7.400 strømkunder i Kvinnherad og deler av Jondal.

DEL

BKK Nett er et av Norges største strømnettselskap. I løpet av våren blir nettselskapene i Kvinnherad og Sunnfjord fusjonert inn i BKK. Selskapet vil da frakte strøm hjem til vestlendinger i 19 kommuner, går det frem av en pressemelding.

- Vi går fra å ha et bergensfokus til et vestlandsfokus. Samfunnsoppdraget vårt er unikt, siden vi har monopol på å frakt strøm hjem til folk. Klimaendringene vil påvirke hverdagen vår i BKK Nett, både med mer uvær som kan føre til strømbrudd, men også med den store elektrifiseringen av samfunnet. Disse endringene ruster vi oss for nå, sier Tømmernes.

Ifølge pressemeldingen pågår det nå en stor omorganisering av BKK Nett, hvor Dimmelsvik i Kvinnherad blir regionskontor for region sør i selskapet. Hermann Skromme er ansatt som regionsleder for regionen. BKK Nett har totalt ansvaret for 27.500 kilometer med strømnett på Vestlandet.

Styreleder i BKK Nett, Magne Heimvik, er godt fornøyd med ansettelsen. - Vi hadde 23 gode kandidater fra hele landet til jobben. Etter en grundig ansettelsesprosess er vi godt fornøyd med at Ketil Tømmernes takket ja til jobben. Han har solid ledererfaring, og kjennskap til bransjen, sier Heimvik som er tidligere mangeårig administrerende direktør for SKL.

Ketil Tømmernes er utdannet ingeniør og økonom, i tillegg til utdanning innen strategisk ledelse. Han har hatt ledende stillinger iblant annet Hydro, Statoil, Enwa PMI og idretten.

BKK eies av Etne Elektrisitetslag, Tysnes Kraftlag, Kvinnherad og 16 andre kommuner, samt Statkraft. De drifter og bygger strømnettet lokalt og regionalt i 19 kommuner på Vestlandet.

Artikkeltags