Konferanse om fred i Jondal

Jonatunet: Fredsakademiet i Jondal. Arkivfoto

Jonatunet: Fredsakademiet i Jondal. Arkivfoto

Artikkelen er over 1 år gammel

Hardangerakademiet for fred, utvikling og miljø er vertskap for en verdensbegivenhet 7.-10. juni.

DEL

Det skriver akademiet i en pressemelding i anledning Humankind 2050 - peace, development, environment. Det er en verdenskonferanse for framtidsforskere som forsker på flere fremtidsscenarier.

Den første fremtidsforskerkonferansen ble avholdt i Oslo for 50 år siden, og har siden blitt arrangert med jevne mellomrom. Norskfødte professor Johan Galtung var involvert fra starten. I år kommer konferansen til Norge for første gang siden starten - og er lagt til «fredsakademiet» i Jondal, som den samme Galtung har vært sterkt involvert i oppstarten av.

Deltagerne kommer fra hele verden, inkludert Nepal - om forskeren innvilges visum.

Temaene dreier seg om fred med fokus på konflkt - transformasjon, utvikling - menneskelige versus teknologiske framtider, miljø - klima og framtidsscenarier.

Hardangerakademiet håper at framtidsforskermiljøet med fokus på fred, utvikling og miljø får fornyet engasjement for å bidra til å skape en positiv framtiv.

Verden kommer til Jondal og Hardanger presenterer seg for verden, melder arrangørene som har fått Marine Harvest og TiZir til å presentere sine tanker om bærekraftig produksjon i framtiden.

Artikkeltags