Gå til sidens hovedinnhold

– Jeg var veldig spent

– Jeg syntes det var litt skummelt at vi skulle være først ut, forteller Elin Vårvik.

For abonnentar
(Haugesunds Avis)

KORONAVAKSINE: Den andre uken inn i 2021 fikk 345 ansatte i Helse Fonna første vaksinedose. Uka etter var det 315.

Men hvordan er det egentlig å ta koronavaksinen? Får folk bivirkninger? Og i så fall hvilke?

Haugesunds Avis har snakket med fire ansatte om hvordan de opplevde tiden etter at vaksinen var satt.

Elin Vårvik (40), fagsykepleier på lungeavdelingen:

– Jeg fikk litt vondt i hodet dagen etter og ble litt tett i nesen, men det forsvant etter noen timer. Alt i alt gikk det veldig greit. Jeg syntes det var litt skummelt at vi som helsepersonell skulle være først ut, og jeg kjente at jeg var litt spent på mulige bivirkninger. Samtidig tenker jeg vi er heldige som får vaksinen nå og jeg har inntrykk av at de fleste ønsker å ta den.

Lars-Preben Håvik (42), ambulansemedarbeider:

– Jeg har ikke merket noen ting etter at jeg tok vaksinen, verken forkjølelse eller feber. Jeg var innstilt på at det kunne bli noen bivirkninger, men det kom ikke så jeg ble positiv overrasket. Jeg tror de fleste av oss var spente før vi skulle ta vaksinen. Utviklingen har gått så raskt. Jeg tror de fleste har takket ja til å ta den. Vi. jobber så tett på folk hele tiden. Selv om vi er friske og raske selv, er vi redde for å bringe noe videre til sårbare pasienter. Kan vaksinen redusere risiko er det verdt det, mener jeg.

Lene Alsaker Bøen (37), fagansvarlig ingeniør ved laboratorium for medisinsk mikrobiologi

– Jeg har hatt det veldig fint etter at jeg fikk vaksinen. Jeg gledet meg og har ikke hatt noen bivirkninger. Etter jobb samme dag som jeg fikk vaksinen gikk jeg på skitur til Olalia og var i vanlig form. Nesten bedre vil jeg si, for jeg fikk litt positiv energi av det. De to neste dagene merket jeg heller ikke noe, jeg var bare litt øm akkurat i innstikksstedet på armen. Kollegaer jeg har snakket med har heller ikke fått bivirkninger, kun vært litt øm i armen. Jeg er glad for at vi blir prioritert og at det nå kan gå mot at vi får kontroll på koronaviruset.

Torhild Stene Mo (59), intensivsykepleier på hjerte- og lungepost på medisinsk klinikk

– Jeg har reist en del og derfor tatt reisevaksine, og det føltes litt på samme måte da jeg tok koronavaksinen. Jeg var litt øm i armen første dag, men ikke verre enn at jeg dro på ski på Olalia dagen etter. Ellers merket jeg ikke noe særlig. Jeg var kanskje litt trøtt, men helt ubetydelig. Det har vært mye snakk om vaksinen på jobb. Jeg tenker vi har vært heldige som har fått den så tidlig og jeg er glad for at vi er i gang.

Les også

Helse Fonna er i gang med vaksinering av helsepersonell: – Jeg er glad for at vi blir prioritert

– Et fåtall føler seg uvel

Tre uker etter første dose skal samtlige få vaksine nummer to.

– Alt i alt er det et lite fåtall som har meldt tilbake at de har følt seg uvel etter vaksinasjonen, noen få har meldt om influensalignende reaksjon. Vi opplever også at de aller fleste som har fått tilbud om vaksine, har takket ja, sier kommunikasjonssjef Magne Kydland i Helse Fonna.

Får ut ekstra doser

De har klart å vaksinere flere enn de først trodde og planla for.

– Det er fordi vi har klart å få en dose ekstra ut av hvert glass, sju i stedet for seks. Årsaken er et svært tett og godt samarbeid med Sjukehusapoteket Vest, som har flinke ansatte i Haugesund, og som har bistått Helse Fonna i forbindelse med vaksinasjonen, forteller Kydland.

Han sier de med god planlegging og nøyaktighet har utført opptrekk fra glassene, og klart å få maksimalt ut av de.

– Det er vi svært takknemlige for. Og så håper vi jo at vi får flere doser utover vinteren, etter kvart som det kommer mer vaksine til landet, avslutter han.


Kommentarer til denne saken