(Bergensavisen)

– Nå er det lavtrykksaktivitet på vei inn med nedbør allerede mandag kveld og natt til tirsdag. Dette er starten på en forholdsvis våt uke. Det er ikke den beste nyheten med tanke på høstferie, sier vakthavende meteorolog ved meteorologisk institutt, Eldbjørg Moxnes.

Tirsdagen vil være preget av frontnedbør fra morgenen av, som etterhvert går over til byger utover dagen, ifølge Moxnes.

– Det vil i tillegg være noe sørøstlig vind. På utsatte steder kan det komme opp i stiv kuling, men det vil minke utover ettermiddagen. For onsdag og torsdag ser det ganske likt ut. Grått vær og nedbør som vil ligge på mellom to til fire millimeter.

Vinterdekk på fjellet

I fjellet vil nedbøren komme som snø. Moxnes anbefaler vinterdekk for dem som har tenkt seg over fjellovergangene.

– Om du skal på langtur i fjellet er det vinterdekk som gjelder. I lavlandet ser det ut til at det ikke vil være behov, med temperaturer på mellom syv og tolv grader.

Det blir med andre ord lite sol å se denne uken. Moxnes legger trykk på at hun ikke kan ikke si noe sikkert om helgen, men at prognosene viser grått og vått vær foreløpig.

– Det kommer nok til å være grått en god stund. Det er ikke snakk om intensiv nedbør, men heller stabilt regn der det vil bli vanskelig for solen å finne for mange åpninger. Det ser ikke ut til at det vil utløse noen farevarsler, men det er selvfølgelig noe vi må vurdere fortløpende. Det kan bli noen glipper med sol på søndag, men det er vanskelig å si så langt frem i tid.