Hydrokoret ble stiftet i 1973 for å synge ved juleavslutningen ved Hydros hovedkontor i Oslo. Siden den gang har koret forvaltet et allsidig repertoar fra viser til store oratorier. Koret har gjennom disse femti årene besøkt minst 30 ulike Hydro-fabrikker i inn- og utland og slik vært en fin bidragsyter til Hydro-kulturen, skriver de i en pressemelding.

Et særtrekk ved korets repertoar er nærhet til steder koret har opptrådt. Det betyr at de velger repertoar der også lokale og regionale komponister og forfattere er representert. På denne jubileumsturneen blir det flere uroppføringer, med blant annet tekster av Olav H. Hauge fra Ulvik, Torunn Ystaas fra Voss og Ragnvald Vaage fra Sunde med toner av Kjell Habbestad fra Bømlo og korets dirigent Trond Dahlen.

Koret har sunget på nærmere 20 språk, turnert over det meste av Norge og besøkt de fleste land i Europa. Årets jubileumsturné er lagt til Hardanger, Voss, Kvinnherad, og avsluttes i Bergen med konsert i Grieghallens publikumsfoajé 14. mai.