Hva våkner vi til?

Steinar Jacobsen er smittevernlege og er sammen med staben i helsevesenet utrolig viktig for alle i Ullensvang kommune. (

Steinar Jacobsen er smittevernlege og er sammen med staben i helsevesenet utrolig viktig for alle i Ullensvang kommune. ( Foto:

Av

En dag skal status gjøres opp. Vi kommer neppe til å ende opp med 0 + 0.

DEL

MeiningarHver morgen våkner jeg og noe av det første jeg gjør er å se på tallene for Ullensvang kommune. Og fremdeles er tallene sånn: 0 døde, 0 smittet. Er vi immune, er vi de utvalgte ? Er det vi som får en «pass over» – påske ?

Eller er det helsevesenet her inne i fjordene som gjør en glimrende jobb ? Med smittevernlege Steinar Jacobsen i spissen. Kanskje er det begge deler. Kanskje er jeg en smule vantro, med jeg har mye mer tro på Steinar Jakobsen og resten av helseflokken enn jeg har på alle gubbene med høge svarte hatter og mystiske krøller . De dør villig vekk.

Hvem de er ? De med grønn eller blå overdeler og hvite bukser. Det er sjukepleierne, hjelpepleierne, rengjøringsgjengen, det er de fillipinske, thailandske, polske , norske.

De som sendes ut i første linje i striden, det er de som først blir smittet. Som er vår tids infanterisoldater. Det er de som er inne hos de kreftsjuke, de med kols, de som er de mest utsatte – de gamle og utsatte. De som vi andre har lovet at vi ikke skal havne nederst eller bakerst i køen.

Jeg tror jeg nesten kjenner alle sammen, vaskefolka, de som er inne på rommene. Hjelpepleierne, sjukepleierne, vaskegjengen. Det er de som betyr mye mer enn oss andre. Og det er de som fortjener applaus, som fortjener ros sammen med ambulansefolka. Og alle som sitter i kassene i forretningene. De som tør, som vil noe.

I dag morges kunne de lese 857.000 smittet av covid-19 eller korona, 43,300 døde i hele verden. 4705 smittet i Norge, 41 døde. Fortsatt 0 smittet, 0 døde i Ullensvang. Klokka var kvart over to. 59 døde i dag i Sverige.

En dag skal status gjøres opp. Vi kommer neppe til å ende opp med 0 + 0, men nå vet vi hvem som er våre tøffeste infanterisoldater. Takk, så langt.

Dette innlegget ble først publisert på Jan Gravdals blogg.

Skriv ditt lesarbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppmodar lesarane til å bidra med sine synspunkt, både på nett og i papir

Artikkeltags