Skogbrannfare i flere fylker

Obs-varsel: Lørdag kveld sendte Meteorologisk institutt ut OBS-varsel om skogbrannfare.

Obs-varsel: Lørdag kveld sendte Meteorologisk institutt ut OBS-varsel om skogbrannfare. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

OBS-varsel om skogbrannfare i flere fylker

DEL

Oslo (NTB): Meteorologisk institutt har stendt ut varsel om lokal skogbrannfare fra Hordaland til Sør-Trøndelag.

Meteorologisk institutt sendte lørdag kveld ut OBS-varsel om skogbrannfare for Hordaland, Sogn og Fjordane, Møre og Romsdal og Sør-Trøndelag.

– Lite nedbør og uttørrende østavind fører til lokalt stor gress- og lyngbrannfare inntil det kommer nedbør av betydning, skriver Meteorologisk institutt på sine nettsider.

– Østavind skaper fort tørke vest for vannskillet. På bakken ligger mye tørt løv. Det skal ikke mye til for å antenne branner, sier vakthavende meteorolog Nina Larsgård til Bergens Tidende.

Meteorolog i Storm, Mariann Aabrekk tror skogbrannfaren kan vare lenge.

– Vi får litt nedbør mandag, tirsdag og kanskje onsdag, men det er fortsatt østavind og da blir det neppe særlig mye av regnet.

Det var en skogbrann i Sogn lørdag som utløste OBS-varselet. Brannen, som ble meldt i Lavikdalen nord for Sognefjorden, ble meldt inn klokken 14.54.

Brannen utviklet seg raskt til en lyngbrann, og kraftig vind gjorde slukningsarbeidet vanskelig, Lørdag kveld hadde brannmannskapene kontroll på brannen. Et brannhelikopter er på plass og vil bistå dersom brannen blusser opp igjen søndag. (©NTB)

Artikkeltags