Det opplyser Fonna Glacier ski resort i en oppdatering søndag. Det var mindre snø i fjellet i vinter enn året før. Kombinert med en varm vår, har blåisen allerede kommet fram og sesongen er dermed på hell. I fjor holdt anlegget åpent til høstferien.

«Det er svært gode meldingar no i veka, med sjanse for nattefrost. Det i kombinasjon med skraping og fresing av isen gjer at forholda kan bli riktig så fine. Nybegynnere anbefales allikevel ikkje å ta turen», melder skisenteret som dermed holder åpent også i neste uke.

Daglig leder ved skisenteret, Michael Iversen, opplyste til Hardanger Folkeblad tidligere i uka at sesongen så langt har vært grei.

– Det tok seg opp i juni og vi fikk inn gjester tidligere enn vi hadde håpet på. Det er fortsatt åpent og muligheter for å stå på ski, men fra nå og utover er det nok mest breturene som gjelder, sa Iversen tidligere i uka og viser til at blåisen har kommet fram.

Restauranten Fonna 1199 er fortsatt åpent, og langrennsløypene blir også preparert. Organiserte lag vil fortsatt kunne trene framover, opplyser skisenteret.