- Her er det bare å gå all-in, sa Lægreid til HF før han klatret inn i helikopteret som tok ham til toppen av fjellsiden.

Det gjorde han også, og hjemmefavoritten valgte en av konkurransens tøffeste linjer ut fra start. Dessverre kom han litt skeivt inn det siste hoppet, og måtte da droppe den planlagte backflipen han hadde tenkt å krone verket med. Etter løpet var Lægreid mellomfornøyd, men det holdt til en meget respektabel fjerdeplass blant verdens aller beste frikjørere.

Backflip-kongen

Vinneren i ski-klassen ble Dennis Risvoll fra Vågå, forøvrig samme mann som vant fjorårets Røldal Freeride Challenge. Risvoll hadde som Lægreid fått wildcard til konkurransen, og med to backfliper tok han både vare på utfordrer-statusen og kallenavnet backflip-kongen.

- Jeg var egentlig ikke helt fornøyd med løpet, dermed var jeg litt overrasket over å bli ropt opp som vinner. Blant annet hadde jeg tenkt å ta en dobbel backflip. Men det er fantastisk å gå til topps i dette selskapet, sa Risvoll etter at premieseremonien var overstått.

Resultater

Menn ski: 1: Dennis Risvoll (NOR) / 2: Aurélien Ducroz (FRA) / 3: Sam Smoothy (USA)

Menn snowboard: 1: Flo Orley (AUT) / 2: Emilien Badoux (SUI) / 3: Christian Schnabel (AUT)

Kvinner ski: 1: Christine Hargin (SWE) / 2: Lorraine Huber (AUT) / 3: Eva Walkner (AUT)

Kvinner snowboard : 1: Margot Rozies (FRA) / 2: Shannan Yates (USA) / 3: Maria DeBari (USA)