Hardangervidda Marathon er 42, 195 km med mye vær, ekstremt tøft terreng og spektakulær natur.

Løypa starter innerst i Simadalen i Eidfjord før den tar deltagerne 1200 meter opp på høyfjellet fordelt på 6 km.

Der de fleste marathonløp går på asfalt i bynære strøk skiller Hardangervidda Marathon seg ut ved å være gjørmete og rufsete fra start til mål.

- Ekstremt tungt

Årets løp hadde 45 deltagere på start og vinnertiden blant herrene var sterke 4 t 13 min 28 sek. Tom Erik Halvorsen fra GTI Stavanger ledet fra start til mål og kunne heve hendene over hodet i strandkanten i Eidfjord.

– Det var ekstremt hardt og tungt og i særklasse den hardeste marathonen jeg har løpt, sier Tom Erik. Halvorsen i en pressemelding fra Hardangervidda Marathon

– Tidligere har jeg løpt marathon på 2 t 36 min, så tiden i dag sier noe om hvor kupert denne løypa faktisk er, avslutter Halvorsen.

- Drøy marathon

Raskest blant damene ble Gro Siljan Hjukse med tiden 5 t 46 min.

– Det var en skikkelig drøy marathon, sier Hjukse. Deltager Magnus Kielland Olsen som tidligere har deltatt på flere tøffe triathlon-konkurranser uttalte følgende etter målgang:

- De siste 5 km måtte jeg snakke alvorlig med meg selv, jeg tror aldri jeg har vært så utmattet og glad for å krysse en målstrek.

- Kuling på fjellet

Hardangervidda Marathon er drøyt i forhold til vær og vind.

– Det blåste kuling på fjellet i dag, men utfordrende og krevende vær er en del av våre arrangementer, sier Fredrik Mandt fra arrangøren Xtremeidfjord.

– Hardangervidda Marathon er kommet for å bli og vi gjetter på mange deltagere på start i 2013, vi er opptatt av å gjøre ting med vår egen lille vri og tror deltagerne setter pris på innovative og nye konkurranser, avslutter Mandt.

Xtremeidfjord arrangerer Hardangervidda Marathon og Expedition Amundsen. De to arrangementene er tøffe i hver sin kategori.