Cato får signaturski

Cato Lægreid har designa sitt eget skipar.

Cato Lægreid har designa sitt eget skipar. Foto:

Artikkelen er over 10 år gammel

En drøm har gått i oppfyllelse for Cato Lægreid: Et skipar som bærer hans navn skal nå selges «world wide». De er spesialutviklet for puddersnø.

DEL

Skiene har Cato utviklet i samarbeid med Matti Imbert i Frankrike, og den tyske skiprodusenten Amplid.

- Matti er 5 ganger verdensmester i brettkjøring. Han har drevet med utvikling av ski i 17 år og er meget dyktig. Å få min egen signaturski har jeg drømt om lenge. Nå har den drømmen gått i oppfyllelse. Den andre drømmen er å komme til Alaska. Den gjenstår, men håpet er der stadig, sier Cato Lægreid til Hardanger Folkeblad.

Proffe ski

Cato Lægreid er en av rundt 100 profesjonelle frikjørerene i Norge. Han bruker en vesentlig del av vinteren på å oppsøke fjellsportsteder over hele verden.

Cato har hatt planer om å få utvikle sine egne ski siden 1998. Muligheten kom etter et besøk på verdens største skimesse i Hamburg.

- Jeg leverte en del CV-er med hva jeg hadde gjort, og fikk en henvendelse fra USA. Fra tegningene var klare til skiene var i produksjon gikk det omlag seks måneder, forteller Cato Lægreid.

Skiene er produsert i tusen eksemplarer og de skal selges over store deler av verden, inkludert Japan. Et av salgsstedene i Norge blir selvsagt Odda.

Skapt for puddersnø

- Dette er ski for alle som liker å kjøre i nysnø. De er ikke bare for spesialister. Men ski for turgåing er det altså ikke, understreker Lægreid.

Skiene er bredere enn normalt, og spennet går motsatt veg av det som hittil har vært vanlig. Spennet går nemlig oppover mot tuppen av skien. Resultatet er blitt et skipar med usedvanlig gode kjøreegenskaper.

- Og dette blir du rik på? Cato smiler og svarer:

- Det blir jeg nok ikke. Blir det solgt 300 par ski på verdensbasis i året er jeg fornøyd. Hensikten har heller ikke vært å tjene penger, men å få mine egne signaturski. Det er jeg meget fornøyd med, sier han.

Feite kolesterolski

Catos navn lyser over hele skien som har fått navnet Cholesteron RC. Skien er illustrert med mye ulik kolesterolmat. «Cooked and supersized by Cato Lægreid, Matti Imbert and the Amplid Research Cartel» står det på skien.

- Skien er blitt akkurat slik jeg hadde tenkt meg den, og farge og logoer er helt supre, sier Cato Lægreid til HF.

Når han ikke står på ski jobber Cato offshore. Det gjør han i perioder så mye som mulig. Slik at mest mulig av tida kan brukes til det han liker aller best i livet: Nemlig å stå på ski nedover de bratteste fjellsider i verden. Og nå gjør han det på ski som bærer hans signatur.

Artikkeltags