Turistbuss i tunnelvegg i Måbødalen

KNUSTE RUTER. En svensk turistbuss kjørte onsdag formiddag inn i tunnelveggen i Måbøtunnelen på riksveg 7. To personer ble fraktet til legevakten i Eidfjord etter uhellet.

KNUSTE RUTER. En svensk turistbuss kjørte onsdag formiddag inn i tunnelveggen i Måbøtunnelen på riksveg 7. To personer ble fraktet til legevakten i Eidfjord etter uhellet. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Onsdag formiddag kjørte en svensk turistbuss inn i tunnelveggen i Måbøtunnelen. To personer ble fraktet til legekontoret i Eidfjord etter uhellet.

DEL

Onsdag formiddag fikk politiet melding om at en utenlandsk turistbuss kom borti tunnelveggen i en tunnel på riksveg 7 i Måbødalen.

- Flere ruter knust, mindre personskader, opplyste politiet.

- Bussen var på vei oppover Måbødalen da uhellet skjedde. To personer ble skadet og fraktet til legekontoret i Eidfjord, opplyser operasjonsleder i politiet Terje Magnussen til HF.

Den ene skal være sterkt preget av hendelsen mens den andre hadde fått kuttskader som følge av knust glass.

- Tre ruter i bussen ble knust og det er skader og sprekker i frontruten og skader på karosseriet. Skadene har skjedd på høyre side av bussen, opplyser Magnussen.

HF har vært i kontakt med et vitne som forteller at også bakruta mot baksetet er helt knust og at det er skader på bakdøra og en bulk i taket på bussen.

- Det er dermed ikke bare rutene, men hele karosseriet har slått opp i tunneltaket, lyder vitnebeskrivelsen.

Den utenlandske bussen, som HF får opplyst er svensk, ble senere fraktet ut av tunnelen og uhellet skal ifølge politiet ikke ha skapt trafikale problemer.

Politiet arbeidet senere både på stedet og på legekontoret for hente ut mest mulig informasjon om hendelsen.

Omlag en time etter uhellet var passasjerene borte fra stedet.

Måbøtunnelen er en 1 893 meter lang tunnel på riksveg 7 i Eidfjord kommune.

Den er den lengste av de fire tunnelene i den realtivt trange Måbødalen.

Sammen med de andre tunnelene ble den åpnet i 1986. Vei- og tunnelanlegget erstattet den smale og vanskelige veien i Måbødalen, som sto ferdig i 1916.

Ifølge Vegtrafikksentralen ble ikke riksvegen stengt på strekningen etter uhellet.

Tips Oss
TIPS: Send e-post , SMS/MMS: kodeord TIPSHAF + tekst/bilde til 2470, Telefon: 53 65 06 00 Send video

Artikkeltags