-Trekker meg ikke!

Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel

Terje Kollbotn har ingen planer om å trekke seg som LO-leder. Han er mildt sagt overrasket over mistillitsforslaget, og karakteriserer framgangsmåten som uryddig og lite kameratslig.

DEL

Fagforeningene ved Boliden og Eramet har sammen med Fagforbundet satt fram et mistillitsforslag mot lederen i LO i Indre Hardanger, Terje Kollbotn. (se andre saker).

-Jeg er overrasket over å få vite om mistillitsforslaget samtidig som media, sier Kollbotn, som hadde forventet at han ble kontaktet eller eventuelt invitert til et møte på forhånd.

Kollbotn er også helt klar på at de tre fagforeningene blander partipolitikk og fagforeningsvirksomhet. Han kommer til å behandle denne saken på en ryddig måte der han forholder seg til LOs vedtekter.

-Hvis det er slik at det reises mistillit til meg som LO-leder så må det være begrunnet i at jeg ikke har gjort en god nok jobb for LO, eller ikke har fulgt opp de vedtak som er fattet på årsmøtet, sier Kollbotn til Hardanger Folkeblad.

Han vil ta opp forslaget om mistillit med arbeidsutvalget i LO lokalt i morgen, onsdag. Deretter må styret innkalles og drøfte hvordan denne saken skal håndteres.

Terje Kollbotn kommer ikke til å trekke seg og viser til at et mistillitsforslag mot en leder i LO i siste instans må behandles på et ekstraordinært årsmøte.

Artikkeltags