Trår til for Odda

Arild Traa er Unesco-koordinator i Odda.

Arild Traa er Unesco-koordinator i Odda. Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel

- Kraft, kunnskap, kjærlighet. Dette er de positive tingene vi må sette fokus på i Oddas videre arbeid fram mot verdensarvstatus.

DEL

Dette sier Arild Traa, Oddas UNESCO-koordinator.

- Nå har jeg vært her i Odda en stund og satt meg inn i forholdene. Jeg er imponert over Odda. Oddingene og landskapet. Jeg feiret Ålesunds seier over Brann ytterst på Trolltunga, sier Traa, som ikke legger skjul på at han er en entusiastisk FK Ålesund-patriot.

Sin patriotisme overfor FK Ålesund viser Trå nå også for Odda.

Traa registrerer at Oddasamfunnet fortsatt er sterkt splittet i synet på UNESCO, men at oddingene har en entusiasme for Odda som er vel verd å markedsføre.

- Ta for eksempel Litteratursymposiet. Dette må jo være en av Nordens vakreste festivaler, sier Arild Traa.

UNESCO

Traa sier at han har innledet et godt samarbeid med Tinns UNESCO-koordinator om det videre arbeidet med serienominasjonen av Rjukan og Odda som verdensarvsted.

- Dette er en prosess som vil ta fra 3-5 år, sier Traa.

Sammen med næringsrådgiver Pelle Gangeskar representerer Arild Traa Odda kommune på en «Omdømmebyggings-skole» sammen med 14 andre kommuner.

- Odda har svært mye å by på både av natur og opplevelser i tillegg til en framtidig verdensarvstatus, mener Traa.

- Men oddingene elsker å «krangle» seg i mellom?

- Jeg er enig i at oddingene har store utfordringer. Men vi må aldri slutte å gi komplimenter, aldri slutte å kysse vår kjæreste (Odda). Vi må bygge Oddas framtid på kunnskap og kjærlighet og hele tiden se framover. Ta vare på og bygge videre på alle de positive tingene som er her inne, sier UNESCO-koordinator Arild Traa til Hardanger Folkeblad.

Traa har egen blogg på Hardanger-folk der han legger ut nytt om UNESCO-arbeidet.

Artikkeltags