Stiller ikke til LO-gjenvalg

GIR SEG. Terje Kollbotn kommer ikke til å stille til gjenvalg som leder av LO i Indre Hardanger under årsmøtet 17. april.

GIR SEG. Terje Kollbotn kommer ikke til å stille til gjenvalg som leder av LO i Indre Hardanger under årsmøtet 17. april. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Terje Kollbotn har bestemt seg for ikke å stille til gjenvalg som leder av LO i Indre Hardanger under årsmøtet i april.

DEL

- Det er en lettelse når jeg nå har kommet frem til denne konklusjonen, sier Kollbotn til Hardanger Folkeblad.

Familieliv

Kollbotn sier at det ikke ligger noe dramatikk bak avgjørelsen, og at hovedgrunnen til at han nå velger å ikke ta gjenvalg er at han ønsker mer tid til familien.

- Jeg har gjennom årene brukt flere tusen timer av fritiden min på arbeidet i fagforeninga. Spesielt i perioden som småbarnsforelder var det perioder da jeg følte at jeg forsømte tiden med barna. Det ønsker jeg å ta igjen med å være tilstede for barnebarna, som nå er ett og to år, sier Kollbotn.

Han sier at beslutningen ble tatt på en ferie med familien i jula, i anledning av at Kollbotn fylte 60 år. Han gir nå beskjed til valgkomiteen i god tid, for å fjerne et usikkerhetsmoment og å la komiteen få tid til å jobbe med aktuelle etterfølgere frem mot årsmøtet.

Yngre krefter

En annen hovedårsak er at Kollbotn mener at det er viktig å slippe frem yngre krefter i det han karakteriserer som den største og viktigste organisasjonen i Indre Hardanger. Selv ble han tidenes yngste LO-leder da han i 1988 ble valgt inn for sin første periode som leder av organisasjonen som 36-åring.

- Det å engasjere de unge er en av de aller viktigste utfordringene for LO i Indre Hardanger i tiden fremover, sier han.

Med erfaringen han har fått gjennom forskjellige verv i fagbevegelsen siden 1970-tallet, ser han for seg at dersom organisasjonen ønsker det, kan han gå inn i en slags rolle som har med skolering og kursing å gjøre.

- Det å backe opp en ny generasjon fagforeningstillitsvalgte ville gi meg mye. En sånn rolle ville jeg kunne bidra med, men jeg ønsker ikke å gå inn i et annet tungt verv i organisasjonen, sier han.

Fortsatt engasjert

Kollbotn brenner fortsatt for fagbevegelsen og sier at det å styrke de lokale foreningene, og å styrke samarbeidet rundt fagforeningene sine fellesnevnere er blant de viktigste utfordringene fremover.

- Jeg vil fortsatt være engasjert i viktige samfunnsspørsmål, men da gjennom andre arenaer, for eksempel kommunestyret.

– Nå vil jeg bruke tiden på de tingene som gir meg mest, og som jeg da kan gi mest tilbake til. Jeg føler at jeg har gjort mitt som leder av LO i Indre Hardanger, nå får andre stille opp i den rollen, oppfordrer han.

Artikkeltags