Gå til sidens hovedinnhold

Slik kommer du deg til Hjøllo på den nye veien

Artikkelen er over 6 år gammel

Se video minutt for minutt!

Storflommen som rammet Odda i slutten av oktober og som tok med seg i alt fem hus og gjorde enorm skade på infrastruktur rundt elva Opo har satt tydelige spor i Oddasamfunnet.

Foruten familiene som mistet hjemmene sine den skjebnesvangre natten til 29. oktober, ble spesielt næringslivet på Hjøllo hardt rammet da brua over elva kollapset.

De foreløpige signalene er at en ny bru først kan komme på plass om et halvt års tid.

Jobber med skiltingen

I rekordfart ble arbeidet med en midlertidig vei til Hjøllo satt i gang og du kan nå kjøre fra riksveg 13 (som går gjennom Odda), via Smelteverkstomta og videre til Hjøllo.

  • I videoen over kan du se hvordan kjøreturen er minutt for minutt.

HF har imidlertid mottatt henvendelser fra lesere som reagerer på at skiltingen til den nye veien er for dårlig. Teknisk sjef i Odda kommune, Jostein Eitrheim, forteller at dette er under arbeid.

- Vi har folk på plass som jobber med dette. I samarbeid med Odda trykk og reklame skal kommunen få opp skilt slik at folk finner frem, sier Eitrheim.

Etter det HF forstår skal det også komme opp skilting til hvilke bedrifter man kommer til ved hjelp av den nye veien.

- Dette er et arbeid som pågår i disse dager, bekrefter Eitrheim og legger til at det også kommer på plass gatelys langs den nye veien.

Vet ikke hvor mye flommen kostet

Fortsatt har kommunen ikke fått en fullstendig oversikt over hva kostandene forårsaket av storflommen har beløpet seg til.

Ordførerne som var hardest rammet av flommen som rammet Vestlandet i oktober skal i disse dager i møte med statsminister Erna Solberg (H), blant annet for å snakke om økonomi.

Selv om kommunens veier og bruer ble hardt rammet, er det vann – og kloakkarbeidet som har høyest prioritet, og som krever mest ressurser. Dette arbeidet ledes av NVE.

- Men vi må også få en kjørbar vei fra sjukehuset og ned til Hjøllo bru, sier Eitrheim. Hele denne gaten som ligger i Opoveien ble totalskadd.

- Vi gleder oss

Selv om mye arbeid gjenstår, er det noen som endelig kan slippe jubelen løs.

Rimi Hjøllo har måttet holde stengt siden brua kollapset for over to uker siden. Fredag kan de igjen åpne dørene.

- Det er helt fantastisk og vi gleder oss. Vi får håpe at kundene kommer til oss igjen, sier daglig leder ved Rimi Hjøllo, Mona Lande, til HF dagen før åpningen.

Selve butikken slapp unna større skader fra vannmassene, men varene på lageret måtte hives da strømmen gikk.