Gå til sidens hovedinnhold

Skoleklasse flyktet fra steinras

Artikkelen er over 9 år gammel

Kåre Høyland fikk samlet elevene i hagen sin. Men også der traff deler av raset.

Tirdag formiddag gikk det et steinras i Tyssedal. Politiet fikk melding om raset klokken 09:30. Steinraset hadde da kommet ned fra toppen av Tveitanuten.

Flere elever fra tredje og fjerde klasse ved Tyssedal skole var på tur i området, ved Tveitahaugen som ligger nedenfor Tveitanuten.

Elev til sykehus

- Det som gjorde det dramatisk var at tredje og fjerde klasse på barneskolen måtte springe på grunn av raset. Det var meldt om at stein i luften over de, sier politioverbetjent Per Helge Sekse ved Hardanger Lensmannskontor.

- Kom noen til skade?

- Noen fikk litt skrubbsår under evakueringen, forteller Sekse

En av elevene pådro seg skader da han skulle klatre over et gjerde. Han ble fraktet til sykehus. Han skal ikke ha fått skader som følge av selve raset.

- Men det er klart det var dramatisk for dem det gjaldt, sier Sekse.

Politiet har nå avsluttet sitt arbeid.

- Poltiet har trukket seg ut. Odda kommuene er orientert og har den videre oppfølgingen i forhold til å vurdere rasfaren, kontakt med skolen og oppfølging med elevene, sier Sekse.

Fikk samlet elevene i hagen

Kåre Høyland fikk oppleve dramatikken på nært hold.

- Jeg fikk samlet elevene nede i hagen min. Jeg ropte på dem at de måtte komme ned, sier Høyland.

Han bor rett ved fjellveggen hvor raset gikk. Hagen grenser inn til et platå hvor flere elever skal ha oppholdt seg i det raset gikk.

- Se her, her ligger det flere steiner, viser Høyland. Rundt i hagen har flere steiner truffet både i bassenget, bilen og gruspartiet tett inntil husveggen.

Han brukte formiddagen på å rydde vekk steiner fra hagen sin og priser seg lykkelig over at ingen kom til skade i raset.

- Vi fikk samlet elevene i hagen og lærerne telte opp for å se at ingen manglet, forteller Høyland.

Flere naboer HF har snakket med sier at de hørte høye drønn fra fjellveggen under raset. Flere frykter nå at det vil gå nye og større ras i området.

I onsdagens papirutgave av HF kan du lese hvordan Rektor Anna Maria Kråkevik opplevde de dramatiske minuttene da raset gikk