Opdal vil ha flere arbeidsplasser

John Opdal (H) er Oddas nye ordfører. Elisabeth W. Hauge (NyeOdda) ble valgt som varardfører.

John Opdal (H) er Oddas nye ordfører. Elisabeth W. Hauge (NyeOdda) ble valgt som varardfører. Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

Oddas nye ordfører har planene klare. Men samarbeidet med Rødt vil han ikke snakke om.

DEL

På kommunestyremøtet på onsdag ble det klart: Odda har fått en ordfører fra Høyre. Og han starter med en rekke lovnader til Oddas innbyggere.

Flere statlige arbeidsplasser

- Vi vil skape nye arbeidsplasser og vi trenger flere statlige arbeidsplasser. Vi vil snu trenden med synkende folketall i kommunen og samferdsel er viktigere enn noen gang, lover den blodferske ordføreren, John Opdal til HF på nett.

John Opdal (H) fikk 13 stemmer. Gard Folkvord (AP) fikk 11 stemmer, og kandidat Terje Kollbotn (RO) fikk 3 stemmer når stemmesedlene var talt opp etter andre voteringsrunde.

Elisabeth W. hauge (Nye Odda) ble valgt til varaordfører med 16 stemmer og flertall. Linda Jondahl (AP) fikk 11 stemmer i samme valget.

Vil ikke kommentere

Rødt hadde på forhånd bestemt seg for å ikke stemme på Opdal i ordførervalget, noe som sørget for at Høyre ikke fikk 50 % av stemmene i første votering.

Dermed var det duket for avgjørelse av såkalt enkelt flertall. Resultatet ble det samme som i første votering og Opdal kunne overta ordførerkjedet resten av kommunestyremøtet.

Opdal er klar på at samarbeidet med Rødt er over, etter at partiet brøt avtalen om ordførerstøtte. Avtalen ville også sikret Rødt viktige posisjoner i ulike utvalg som skal settes sammen neste kommunestyremøte.

Når HF påpeker at samarbeidspartiene (H, NyeOdda, V,) er i mindretall i formannskapet (som også ble valgt på dagens kommunestyremøte) peker ordføreren på at det fortsatt foreligger et valgteknisk samarbeid med Rødt. Men han ønsker ikke å kommentere dette ytterligere.

Her er formannskapet

- Jeg har ikke så mye å si om den saken, men vi tar Rødt sine standpunkter til etterretning, sier Opdal.

Terje Kollbotn ble valgt inn i formannskapet og kan dermed bli en viktig brikke i saker som skal avgjøres i formannskapet. Slik ser det nye formannskapet ut:

Formannskapet

John Opdal (H) Ordfører

Elisabeth W. Hauge (Nye Odda) Varaordfører

Anne Marit Buer (V)

Nils Petter Freim (H)

Terje Kollbotn (RO)

Gard Folkvord (AP)

Linda Haugland Jondahl (AP)

Trygve Bolstad (AP)

Kjell Einar Nilsen (Dem)

Artikkeltags