Ole Johnny fant skorpion i esken med blåbær

FANT DYR I BLÅBÆRESKE. Ole Johnny Melgård gikk til innjøp av en eske med blåbær på Rema 1000 i Odda. Der fant han et lite krypdyr som kan minne om en skorpion. - Det skal ikke skje og er et avvik og brudd på kvalitetskontrollen. Den har nok kommet inn under høsting eller pakking i Chile, sier produksjonssjef i Bama Gruppen AS, Henrik Raastad-Hoel.

FANT DYR I BLÅBÆRESKE. Ole Johnny Melgård gikk til innjøp av en eske med blåbær på Rema 1000 i Odda. Der fant han et lite krypdyr som kan minne om en skorpion. - Det skal ikke skje og er et avvik og brudd på kvalitetskontrollen. Den har nok kommet inn under høsting eller pakking i Chile, sier produksjonssjef i Bama Gruppen AS, Henrik Raastad-Hoel. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Etter en liten kveldstur på Rema 1000 hadde Ole Johnny Melgård fra Odda gledet seg til å nyte en eske med friske blåbær. Mellom de blå bærene dukket imidlertid noe helt annet enn blåbær opp. - Det skal ikke skje, svarer leverandøren.

DEL

Gå hausten i møte - BERRE 88 kr for 8 veker med papiravisa og alt innhald på nett

- Vi hadde vært på Rema en liten tur og skulle blant annet ha noe blåbær. Til min brors store overraskelse var det noe som rørte seg i esken. Jeg åpnet da lokket og fikk lurt den lille skorpionen frem med en penn til mobilen slik at jeg fikk tatt et bilde av den, sier Melgård til HF.

Han synes det hele var en artig opplevelse og fikk raskt byttet inn esken i kassen etter den tropiske opplevelsen mandag kveld.

Artig opplevelse

Trolig var det en skorpion som befant seg i esken mellom alle blåbærene.

Skorpion er et edderkoppdyr og det finnes omlag 600 arter som er kjent. De fleste finnes i tropene, men noen få mindre arter er å finne i Sør-Europa, men det finnes ingen i Hardanger.

Ikke i resten av Norge heller, forsåvidt

- Jeg synes det var artig, men det er vel litt skremmende for folk med små barn og fobier vil jeg tro, sier Melgård.

Han la ut bildet på sin Facebook-profil og fikk raskt mange kommentarer på bildet.

Rema 1000 henviser HF videre til butikkens leverandør når vi kontakter dem om saken.

Henrik Raastad-Hoel er produkssjef i Bama Gruppen AS som leverer blåbærene til Rema 1000. Han har ikke opplevde at det har blitt oppdaget dyr blant blåbærene de leverer til butikkene før.

Stammer trolig fra Chile

- Det skal ikke skje og er et avvik og brudd på kvalitetskontrollen. Den har nok kommet inn under høsting eller pakking i Chile. De vokser ute på jordene i åpent landskap. Innimellom kan det derfor forekomme at det kommer dyr inn, sier Raastad-Hoel som understreker at dette skal oppdages før varene kommer inn i norske butikker.

Han sier at Bama nå vil kontakte den lokale leverandøren for å finne ut hva som har skjedd.

Ole Johnny Melgård tar det hele med et smil og mener butikken lokalt i Odda løste saken fint.

HF har også bedt institutt for biologi ved Universitetet i Bergen om hjelp til å finne ut hvilket type dyr som ble funnet i esken, men har så langt ikke fått svar.

Vet du hvilket dyr dette er? Ta kontakt med HF på redaksjon@hardanger-folkeblad.no

Artikkeltags