Det dreier seg om lokalene i Røldalsvegen som Voksenopplæringen hittil har holdt til i.Voksenopplæringen flytter nå til søndre portbygg på smelteverkstomta, mens katolikkene flytter fra Odda kirke som de har leid et par ganger i måneden siden 1999.

Katolikker

Katolikkene i Odda tilhører St. Josef menighet. Det har et sogn som omfatter Haugesund, Suldal, Sauda, Bokn, Tysvær, Karmøy, Utsira, Vindafjord, Ølen, Etne, Sveio, Bømlo, Stord, Fitjar, Tysnes, Kvinnherad og Odda.Sognet ledes av pater Irek Zielinski. Han er født i Grudziadz 100 km sør for Gdansk. Han kom til Norge i 1989. Han har ledet St. Josef menighet siden 2005.

Innreder

I romjula og nyttårsaften var medlemmer av St. Josef menighet i Odda i full gang med å ominnrede lokalene i Røldalsvegen til kirkebygg. Blant dem var Dariusz Nec og Adam Szuster. De to kan fortelle at det er rundt 50 katolikker i Odda og Ullensvang. De fleste av dem fra Polen og Thailand.Nec og Szuster har bodd i Odda i fire år.- Vi er gift med de første sjukesøstrene som Odda kommune ansatte fra Polen, sier de.

Stor menighet

Etterhvert er det blitt ganske mange polakker i Odda. Ikke alle er aktive katolikker, men med tiden har den katolske menighet i Odda blitt så stor at det var på tide å få et eget kirkebygg i Odda. Et sted for både gudstjeneste og andre aktiviterer i menigheten.

- Alle er hjertelig velkommen til vår nye kirke i Odda, sier Dariusz Nec til Hardanger Folkeblad.