Gå til sidens hovedinnhold

Ikke redd for at snøen uteblir

Artikkelen er over 6 år gammel

Flere norske skisentre har måttet utsette årets sesongåpning. I Røldal skisenter er de ikke bekymret selv om snøen så langt har uteblitt.

- Det kommer til å bli mye snø i Røldal, men det blir ikke snø i Røldal før det regner i Odda. Så da må vi bare vente på at det begynner å regne i Odda, sier Pelle Gangeskar ved Røldal skisenter.

Siden i sommer har arbeidet med den nye ekspressheisen pågått og nå gjenstår det kun småflikking før den nye skiheisen, som vil åpne opp for helt nye skiområder, står klar.

Heisen har kostet om lag 40 millioner kroner og vil gi en betydelig bedre kapasitet i anlegget.

- Det positivet med det tørre været er at vi har blitt ferdig med alt det tunge arbeidet med ekspressheisen. Når snøen kommer gleder vi oss til å kunne tilby et enda bedre skisenter, sier Gangeskar.

Ifølge meteorologisk institutt fortsetter det kalde og tørre og været, men det ventet å bli vesentlig kaldere de neste dagene.

- Vi har gjort klart alt utstyr til å produsere snø men det er mange forhold som spiller inn, blant annet luftfuktighet og temperatur. Men det er rett før vi trykker på knappen, sier Gangeskar.

Skisenteret har planlagt åpningsdato 6. desember.