Høyre-ordfører i Odda

John Opdal skal vikariere for Gard Folkvord i en måned. Her studerer Opdal bilde av Oddas første Høireordfører, politimester Guttorm Narum.

John Opdal skal vikariere for Gard Folkvord i en måned. Her studerer Opdal bilde av Oddas første Høireordfører, politimester Guttorm Narum. Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel

Fra og med i dag og en måned framover er John Opdal fungerende ordfører i Odda. Det er hele 90 år siden kommunen sist hadde en Høyre-ordfører.

DEL

Opdal vikarierer for ordfører Gard Folkvord, som skal ha pappapermisjon.

De som trodde at Opdal er den første Høyreordføreren i Odda tar feil. Men vi må hele 90 år tilbake i tid for å finne den siste.

Det var nemlig politimester Guttorm Narum fra «Høire». Han ble ble valgt som ordfører etter kommunevalget i 1919. Narum var ordfører fra 1920-1922.

Det er vanlig at varaordføreren trer inn som ordfører ved ferier og andre korte fravær for den valgte ordføreren, men det er første gang siden 1922 en Høyremann får lov til å styre «butikken» alene.

John Opdal legger ikke skjul på at han gleder seg til å ta fatt på oppgaven som fungerende ordfører.

Men han kan ikke love en politikk som vender høyre-om over natta.

- He, he. Vi har nå bare fått ordførerstolen til låns. Noen politisk revolusjon vil ikke skje i den tid jeg nå skal sitte i ordførerstolen. Det må vi eventuelt vente med til etter neste valg, sier fungerende ordfører John Opdal til Hardanger Folkeblad.

Artikkeltags