Gå til sidens hovedinnhold

Haiket fra Lofthus til Preikestolen

Artikkelen er over 7 år gammel

Mandag formiddag stod Arja Langeveld (19) og Sigrid Tveit Mjanger (19) langs riksveien i Odda og haiket. Mål: Preikestolen.

De to går på idrett - og friluftsliv på Hardanger Folkehøgskule og denne uka hadde de fått en artig oppgave på skolen. De skulle ta seg fra skolen på Lofthus til Stavanger og Preikestolen i Rogaland og måtte haike for å komme seg dit, i en slags form for The Amazing race

– Mamma leser HF og hun har sagt at jeg ikke får lov å haike. Hun får seg en overraskelse når hun leser dette, sier Sigrid og ler.

De to forteller at det gikk fint å få haik fra Lofthus til Odda, selv om de måtte vente en stund før noen ville plukke dem opp.

Tiemen Wegman (19) og Gijs Broekroelofs og Bernt Øigjord Sekse er også elever ved skolen og ankom Odda like etter Arja og Sigrid.

– Det gikk veldig bra å få haik, sier de tre til HF og er glad for at avisa viste interesse for ferden.

I oppgaven får de nemlig ekstra poeng for å bli omtalt i media. Andre ting som gir ekstra poeng er å få gratis mat og overnatte under åpen himmel.

Alle fem hadde med seg tunge ryggsekker og var klar for både overnatting og en lang tur inn til Preikestolen.

I alt utgjør elevene fem lag og mandag kveld hadde Bernt, Tiemen og Gijs kommet seg på ferja mot Stavanger. Ett lag hadde kommet seg til Stavanger, mens Sigrid og Arja lå på en foreløpig sisteplass.

Op linjen idrett - og friluftsliv som elevene har gått på siden i høst driver de med alle typer aktiviteter og bruker naturen hele året.

Både kondisjon og styrke, friidrett, surfing, brevandring, ski og rafting er noe av det elevene får tilbud om.