Fra Davy Wathne til Jaa9 & OnklP

LOVER GOD STEMNING: Kai-Inge Gavle ble involvert i Romjulscupen i 2004. - Fra å være en turnering med bare 10-12 påmeldte lag, har vi de siste fem årene hatt over 30. For meg og mange andre er cupen en del av julefeiringen på lik linje med pinnekjøtt, sier han. Arrangørkollega Jarle Øvsthus var på jobboppdrag i Stavanger da bildet ble tatt.

LOVER GOD STEMNING: Kai-Inge Gavle ble involvert i Romjulscupen i 2004. - Fra å være en turnering med bare 10-12 påmeldte lag, har vi de siste fem årene hatt over 30. For meg og mange andre er cupen en del av julefeiringen på lik linje med pinnekjøtt, sier han. Arrangørkollega Jarle Øvsthus var på jobboppdrag i Stavanger da bildet ble tatt. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Romjulscupen 2014 går av stabelen 26. til 28. desember. Arrangementet avsluttes med konsert av Jaa9 & OnklP t på Vertshuset X-it by night.

DEL

Kai-Inge Gavle og Jarle Øvsthus, som arrangerer Romjulscupen for OFK, kan love god stemning og mye moro når turneringen sparkes i gang 2. juledag.

De to første dagene skal det spilles innledende runder, før det hele avsluttes med sluttspill og fest søndag 28. desember.

– Påmeldingen starter i midten av november. Lag fra Etne, Ølen og Kvinnherad har allerede meldt sin interesse. De siste årene har vi vært fullbooket allerede etter en uke, forteller Gavle.

- En folkefest

Han og Øvsthus sier romjulscupen er et høydepunkt for alle som er glade i fotball.

– Den har blitt et naturlig samlingspunkt for oddingen i romjula, der mange som er hjemme for å feire jul får muligheten til å treffe gamle kjente, forteller Øvsthus.

Han sier Romjulscupen har gått fra å være en vanlig fotballturnering til å bli en folkefest.

- Det er moro for oss som arrangerer at så mange gleder seg til turneringen hvert år. Vi er vel to fotballidioter som begge brenner for å skape litt samhold i nærmiljøet, sier Øvsthus.

Arrangørene kan røpe at de i år en stund vurderte å gå over til Futsal, som ville betydd mindre og tyngre ball, samt håndballmål.

– Men vi har valgt å fortsette med samme konsept som før. Jeg tror vi er en av få cuper som fortsatt bruker sjuermål og vanlig innendørsball, sier Gavle.

Høy kjendisfaktor

Han kan opplyse at Oddavennen Davy Wathne vil være til stede under sluttspillet for å dele ut Erling Årekols Minnepris og premier til vinnerlagene.

– Wathne sa ja til å stille for 18 måneder siden, sier Gavle.

TV2-profilen skal også være quizmaster under avslutningsfesten på Vertshuset X-it by night senere på kvelden. Quizen er i tradisjonen tro laget av Ørjan Andersson.

Odda-jentene Ingrid Johansen og Kathrine Tranøy, kjent fra høstens Idol, skal fremføre noen låter før det hele avsluttes med konsert av Jaa9 & OnklP.

Hip hop-gruppa stammer fra det Lillehammer baserte rapkollektivet Dirty Oppland, og er blant annet kjent for monsterhiten «Kjendisparty».

OnklP fikk i høst mye ros for singelen «Styggen på ryggen».

Artikkeltags