Det er kunst av og i natur og landskap som de siste ukene er skapt av nordiske kunstnere. De er hjemmehørende i distriktet, tilreisende norske - og nordiske kolleger som har valgt ulike destinasjoner i Hardanger for sine work shops.

Syv svært ulike kunstnere har skapt verk som likevel henger sammen på Utne.

Fra fjøra, opp gjennom tunet og ned i jorda og opp på et tak er det nå tankevekkende verk å skue. En av kunstneren har tatt med en seng hjemmefra og så blomstereng som allerede er i god vekst, en annen har fått elektriske ledninger fra Grannahuset på Utne der anlegget er fornyet. Inni dem fins både kobber- og messingtråder som blir visuell kunst...

Skjell fra fjøra kan inspirere selv en landkrabbe,

Knapper, snusbokser, ølkorker, CD-er og sandkakeformer kan og bli kunstverk.

En rød ulltråd kan brukes til mer enn å lage klær.Kunstnerens prosjekt er i skyggeland; vanskelige å fange, men du verden så spennende. Om ikke gressklipperen stilles for lavt.

Edens hage ved dikterstien og våre vandringer kan begge skues oppe i tunet. Der skuer også en naturlig hulder over land og fjord.

Vær og vind vil prege dem, mer og mer etter som tiden går. Prosjektet er ment å vare i tre år. Neste år skal europeiske kolleger inviteres, i 2016 er det internasjonalt preg over prosjekt "Mellom himmel og fjord". Noen av verkene bli nok pyntet på underveis, andre skal preges av tidens tann - uten menneskelig innblanding.

7. juni åpner tilsvarende utstilling på Mælen og i Norheimsund. 22. juni er det kunstnerne som har Hardangerbrua på Bu som sin arena. Hva kunstnere som har latt seg inspirere der, finner på, må publikum reise for å se.

Inntil de neste kunstdestinasjoner er preget med landskaps- og regioninspirert kunst og installasjoner og klare for publikum, er Hardanger folkemuseum et godt mål. De syv som stiller ut er Svein Nå (Ullensvang), Johild Mæland (Ullensvang), Aud Bækkelund (Norheimsund), Mona Nordås (Bergen/Voss), Essi Korva (Finland), Judith E de Haan (Nederland/Ålvik) og Ann Kristin Aas (Son/Østfold).