Gå til sidens hovedinnhold

- Folkvord trekker seg

Artikkelen er over 7 år gammel

Stiller ikke som kandidat til ny leder av Hordaland Arbeiderparti.

Hordaland Arbeiderparti melder på sine hjemmesider at valgnemda har mottatt beskjed fra Gard Folkvord, som var innstilt som ny leder av Hordaland Arbeiderparti, om at han trekker sitt kandidatur.

- Valnemnda har tatt dette til etterretning og innstiller Hans-Erik Ringkjøb som ny leiar av Hordaland Arbeiderparti, opplyser partiet.

Senest i forrige uke fortalte Folkvord om sine visjoner for partiet og hvordan han skulle bidra til at Ap vinner tilbake Odda ved kommune - og fylkestingsvalget i 2015.

– Det er en spennende oppgave å lede Hordaland Ap, hvis det blir resultatet. Da blir oppgaven, sammen med partiorganisasjonen, å vinne valget i 2015. Da skal vi ha politisk fremgang og ta Bergen tilbake. Det er på høy tid og vi skal ta tilbake kommunene vi har «mistet», deriblant Odda, sa Folkvord til HF.

Ble overrasket

Atle Kvåle er leder for valgnemden. Han ønsker ifølge BA.no ikke å kommentere årsaken til at Folkvord nå trekker sitt lederkandidatur men sier han er overrasket over at han trakk seg.

– Vi fikk den endelige konklusjonen søndag formiddag, og da tok vi den til etterretning og startet jobben med en finne en ny kandidat, sier Kvåle til BA.

– Har Folkvord gitt en begrunnelse for hvorfor han trakk seg?

– Jeg har ingen kommentar til begrunnelsen, sier Kvåle.

– Betyr det at du vet hvorfor han trakk seg?

– Jeg kommenterer ikke eventuell årsak, min jobb er å ta konsekvensen av konklusjonen og finne ny leder. Det har vi gjort, og vi er svært fornøyd med å ha fått Hans Erik Ringkjøb som lederkandidat. Også det øvrige styret vi presenterer til årsmøtet er vi svært komfortable med, sier Kvåle.

– Var det overraskende at Folkvord trakk seg?

– Selvfølgelig var det overraskende, siden han var den som var innstilt. Det ga oss en krevende situasjon som krevde mye energi, men prosessen har gått fint, sier Kvåle.

– Er dette uheldig for Arbeiderpartiet?

– I alle store partier kan det skje endringer opp mot et årsmøte. Vi har tatt dette til etterretning og jobber fremover med all fokus på politikken og valgkampene vi har foran oss.

- Ingen kommentar

Sveinung Valle har vært fylkesleder i Hordaland Arbeiderparti i fem år, og går av som planlagt på årsmøtet søndag.

– Jeg er kjent med at Folkvord har trukket seg, men det er valgnemden som håndterer saken. Dette er en prosess som de må svare for, sier Valle til BA.

– Hvorfor trakk Folkvord sitt kandidatur til ledervervet?

– Det er ukjent for meg hvorfor, og det er heller ikke gitt noen begrunnelse. Det er ikke enestående at folk trekker seg, men det er alltid overraskende når det skjer så tett på årsmøtet. Det er selvsagt ingen ønskesituasjon, men valgnemden har innstilt en ny leder, så det er ikke noe problem, sier Valle.

Han ønsker ikke å spekulere i hvorfor Folkvord trekker sitt kandidatur bare noen dager før han skulle velges som ny fylkesleder.

– Jeg har ikke noen kommentarer utover at jeg ikke ønsker å spekulere i årsaken til at han har trukket seg, sier Valle.