Gå til sidens hovedinnhold

Folkvord kan bli den nye fylkeslederen for Ap

Artikkelen er over 7 år gammel

Han er tidligere ordfører, har vært aktiv i rikspolitikken og jobber nå som operatør ved sinkverket Boliden. Gard Folkvord er høyaktuell som ny leder for Hordaland Arbeiderparti (Ap).

Før årsmøtet til Hordaland Ap som avholdes i neste uke er den tidligere ordføreren og nåværende gruppelederen for Ap i kommunestyret i Odda innstilt som leder.

– Det er først og fremst veldig hyggelig å bli tenkt på og foreslått, sier en uvanlig ydmyk Gard Folkvord til HF og understreker at det er årsmøtet som må bestemme ny leder.

Han legger imidlertid ikke skjul på at han har lyst på vervet.

Utelukker ikke ordførerverv

– Det er en spennende oppgave å lede Hordaland Ap, hvis det blir resultatet. Da blir oppgaven, sammen med partiorganisasjonen, å vinne valget i 2015. Da skal vi ha politisk fremgang og ta Bergen tilbake. Det er på høy tid og vi skal ta tilbake kommunene vi har «mistet», deriblant Odda, sier han.

Både Bergen og Odda har i dag ordførere og byrådsleder fra partiet Høyre.

– Du er tidligere ordfører og var ordførerkandidat ved valget i 2011. Kan du også bli ordfører i Odda som leder i Hordaland Ap?

– Det skal jeg tenke nøye gjennom før jeg gir et svar på. Det må i så fall nominasjonskomiteen i Odda herreds Arbeiderparti lage en prosess på først, sier han. (se undersak).

I utgangspunktet vil Folkvord likevel fortsette som før med arbeidet lokalt dersom han skulle bli ny leder og da er det nok av politisk arbeid som venter.

Ap samarbeider i dag, blant annet om budsjettet til Odda kommune, med partiene Demokratene i Norge (DIN) og Rødt.

Får et definert oppdrag

– Når det gjelder den politiske situasjonen i Odda, så er den helt spesiell. Det er Smelteverkstomta som har skapt en politisk situasjon som er helt unormal. I lokalpolitikken er det ofte lettere å finne slike uvanlige samarbeidskonstellasjoner, det er andre krefter som virker i lokalpolitikken enn rikspolitikken, sier Folkvord.

– Hva vil det nye ledervervet, dersom du får det, ha å si for Odda?

– Det å lede Hordaland Ap er noe som dreier seg om nettopp det. Lede Hordaland Ap. Da er det viktig å ha tett kontakt med kommunepartiene rundt omkring. Det er politisk arbeid og organisatorisk arbeid, så får vi se hvordan det slår ut. Dersom det blir resultatet så blir oppdraget å bidra til politisk og organisatorisk fremgang og jobbe for partiet og politikken, sier Folkvord og legger til at han har veldig respekt for oppgaven som snart kan ligge foran han.

Samtidig gleder han seg over at partiet opplever fremgang på meningsmålingene.