Gå til sidens hovedinnhold

Fjorden Cowboys med ny sesong

Artikkelen er over 6 år gammel

- Det blir litt mer faenskap, for å si det sånn. Se videosmakebit!

I januar er det duket for premiere på den andre sesongen – med den høyst pirrende undertittelen - «Mer Faenskap» av Fjorden Cowboys.

Etter suksessen med den første sesongen ble det raskt klart at TV2 bestilte to nye sesonger av serien om Leif Einar Lothe, bedre kjent som Lothepus og kompisen Joar Førde.

Serien er produsert av Flimmer Film for TV2.

Denne uka ble de første klippene fra den nye sesongen vist frem for de drøyt 35 000 følgerne av Fjorden Cowboys på Facebook. (Se klippet øverst i artikkelen eller klikk på denne linken)

Lothepus er selv litt usikker på nøyaktig hva som kommer til å bli vist.

- Det begynner litt likt som den første sesongen og tar mer av etter hvert. Vi er mye rundt her i Odda og i Røldal og har blant anna vært på reinsdyrjakt og leita etter våpen fra 2. verdenskrig. Og så har vi vært på båttur, ramser Lothepus opp.

- Og litt festing?

- Det må du rekna med ja, svarer entreprenøren som også er en habil låtskriver og sanger. Blant annet.

Regissør Geir Kreken i Flimmer Film har følgende å si om sesong to av den populære serien om de to kompisene og kollegaene fra Indre Hardanger.

- Det blir litt mer faenskap, for å si det sånn. Det er veldig mange som er glad for å ha blitt kjent med Leif Einar og Joar og har fått et innblikk i deres verden. Oppgaven vår har vært å fortsette inn i den verdenen og videreføre det arbeidet, regien og det blikket som Hildegunn (Wærness journ. anm) hadde. Hun hadde en idè som hun virkelig trykket til sitt bryst, sier Kreken som ønsker å respektere Wærness sin visjon.

Hun stod for regien og produksjonen av den første sesongen som ble vist på TV2 Zebra og som resulterte i nominasjon til den høythengende Gullruten.

Kreken beskriver oppgaven som spennende.

- De to er veldig forskjellige folk, samtidig er de bestevenner. Det er ikke et kjedelig øyeblikk med dem, forteller regissøren som har ansvar for de to neste sesongene.

- Hva er det som treffer folk med dette konseptet?

- At de er seg selv og er flinke på det de gjør og at de har en retning og en "drive" og et mål. Av og til går det som de vil, andre ganger ikke, røper Kreken.

Siden i vår har Flimmer fulgt de to og vært med på både jobb, fest og fritid og en rekke små og store prosjekter.