Med Pål Anders Ullevålsæter som utfordrer og TV med Sigurd Sollien på slep, var det nok å forholde seg til for favoritten.

Men Sverre Kleivkås spyttet seg til klar seier i herreklassen med 11,82 meter, fulgt av Frode Skarsgård med 10,33. Fjorårsvinner Per Erik Prestegård måtte ta til takke med bronseplass med sine 9,58 meter.

Men Kleivkås sin rekord fra 2003 på 14,24 meter står fremdeles fast – altså noen meter lenger fram. Han vant i rekordåret 2003 og han vant i 2005.

I kvinneklassen var det Anna Gursli Langesæter som seiret med 7,90 meter, tett fulgt av Eldrid Kolltveit med 7,85 og Gurid Espe med 7,62.

Heldigvis er det ettervekst. De unge er i siget. Erland Handal Aase spyttet 6,84 meter i juniorklassen som samler alle under 14 år. Han ble fulgt av Ida Børve Smith med 6,75 og Ivar Høysæther Børve med 6,67.

Konfransier Fritjof Wilborn har lang fartstid på festivalen og kjenner flere av utøverne igjen fra år til år. Såpass varm i trøya er han at han gjør sitt beste for å sette dem litt ut av spill og distrahere i oppløpet. Det skaper stemning blant publikum og frigjør gjerne litt nerver og får fram litt fandenivolskhet hos utøverne. Mange av dem gav ham gode svar på tiltale under kvalifiseringsrundene – både de unge og de gamle.

Favoritten stilte i ny T-skjorte med mye reklame og budskapet ”Spytter lengst”. Wilborn fikk konstatert at storspytteren holdt seg til kjent fottøy. Mokkasinene har vært godt underlag i tidligere mesterskap – og fikk altså til et nytt mesterskap.

Til sammen var det 65 deltagere med i årets NM i morellstreinspytting, fordelt med 20 juniorer, 31 menn og 14 damer.

(Billedserie kommer)