Gå til sidens hovedinnhold

- En veldig urban bystruktur

Artikkelen er over 6 år gammel

Handelsnæringen i Odda ønsker å fremstå som sprekere enn før og har investert 250 000 kroner i omprofilering- og fornyingsarbeid.

– Jeg husker da Smelteverket var her. Da var det aldri is eller snø i gata på grunn av varmen fra rørene som ligger under bakken. Nå kan det bli glatt og vanskelig vinterstid. Det kunne man kanskje gjort noe med, sier Kjell Utne som ellers mener sentrum ser lys og fin ut.

– Det er blitt mye finere her den siste tiden, mener han.

Store deler av summen på 250 000 som Odda By investerer er tilskudd fra kommunen og fylkeskommunen – siden i sommer har prosjektleder Kristine Drake stått i spissen for et prosjekt som blant annet skal beskrive behov og planer for Odda sentrum.

Vil øke trivselen

– Hensikten er å gjennomføre en plan for å øke trivselen for innbyggerne, hyttefolk og turister og trekke flere folk til byen, og derigjennom gjøre byen mer levende og interessant, sier Drake.

Allerede på fredag markerer Odda By (tidligere Odda Handelsstandsforening) en offisiell omprofilering i sentrum, som en del av prosjektet. Selve navneskiftet skjedde allerede i sommer.

– Har Odda potensial til å bli mer levende og interessant?

– Absolutt. Odda er en utrolig interessant by med en veldig urban bystruktur, men folk må gjerne bli litt fristet på hva som finnes. Derfor har vi blant annet opprettet en ny nettside som skal være et funksjonelt nettsted hvor folk kan orientere seg og se hva Odda kan tilby, sier Drake, som også mener en rekke av de flotte skulpturene i byen kan fremheves mer.

Halvveis

Også den unike historien til Odda og de mange innovative bedriftene tror prosjektlederen kan kommuniseres bedre ut til folk.

– Vi er kommet omtrent halvveis i prosjektet som kommer til å munne ut i en ny søknad om midler og som vil inneholde forslag til hva man kan gjøre for å vitalisere, sier Drake.

Det første synlige grepet er imidlertid arrangementet som skal gjøre folk oppmerksomme på navneskiftet, og leder i Odda By, Inge Lægreid er full av begeistring.

– Dette er en del av vitaliseringsplanen og handler om å fornye seg litt. Vi synes det nye navnet er sprekere og håper også at det blir en del av oss, at det blir mer «freshere», sier Lægreid.

Kommentarer til denne saken