Dronning Sonja møtte fredag ulike lag og privatpersoner på Hotell Ullensvang, de har alle det til felles at de er forkjempere for turstier i Hardangerregionen. Dronningen hadde et personlig ønske om å hedre dem på sin måte.

Hotelldirektør Hans Edmund Harris Utne ønsket velkommen med å fortelle om betydningen kongehuset har for distriktene og norsk reiseliv.

Deretter fikk de inviterte presentere sine prosjekter en for en.

Elisabeth W. Hauge og Bjørn Buer har gård innerst i Buerdalen. De betegner den som inngangen til Folgefonna nasjonalpark, og håper å ha klar en café til turistene om et par års tid. Som varaordfører fortalte Hauge også om Odda sitt 100-årsjubileum.

Gratulerer med 100-årsdagen, sa Dronningen.

Willy Solberg fortalte om Odda/Ullensvang Turlag, og deres første møte med Dronningen på Hardangerjøkulen. Solberg nevnte også lokale prosjekt som restaureringen av den gamle gangveien Brakufsa.

Ragnar Ystanes presenterte bilder som viste hvordan Lions-klubben hadde merket opp Dronningstien, dette er turstien Dronningen offisielt skal åpne lørdag.

Tilslutt var turen kommet til gutta fra Ekspedisjonen Skjenkestove. Harald Alvavoll fortalte hvordan de begynte med skjenkestue og ølbrygging, til de i dag også har merket opp tre turstier i nærområdet.

Dronningen kunne ikke skryte nok av Hardanger, hun oppfordret alle de inviterte til å samarbeide.

Vi må få folk ut i naturen, det er så mye vakkert å se her, sa Dronningen.

Alle lag og personer som ble hedret fikk overrakt et personlig bilde av Dronningen.

Les mer om Dronningens besøk i Ullensvang i mandagens papirutgave av Hardanger Folkeblad.