Bøker, båt og barn

EPOS, HER KOMMER VI! Barenskole-elevene i Tyssedal er ivrige bokbåtbrukere

EPOS, HER KOMMER VI! Barenskole-elevene i Tyssedal er ivrige bokbåtbrukere Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel

Denne uka har Indre Hardanger besøk av den jubilerende bokbåten Epos.

DEL

Som den eneste i sitt slag i Norge og som en av få i verden, er den et flytende flaggskip for at litteratur skal nå frem til alle overalt langs vestlandskysten.

Søndag klappet Epos til kai på Lofthus, idag mandag var det Hovland og Tyssedal som fikk besøk, imorgen står Nå og Vines på seilingsplanen.

Det flytende biblioteket som i år kan se tilbake på 50 års drift, låner årlig ut 28 000 bøker, og setter igjen minibibliotek med alt fra få til flere hundre titler på de ulike stoppestedene i Hordaland og Sogn og Fjordane. Bokkassene befinner seg i barnehager, på skoler eller i nærbutikk - til glede for både små og store.

58 steder får besøk av Epos to ganger i året.

I tillegg til bøkene, er det ofte kulturelt innslag ombord - gjerne myntet på de yngste lånerne. Kulturinnslagene er gjerne i samarbeid med Den kulturelle skolesekken.

I år er det Henrik Wergeland som presenteres for de unge lesere. Karen Høie formidler dikteren på et levende og illustrativt vis med en koffert full av symboler.

HF var ombord da Epos lå til kai i Tyssedal. Både barnehagen og barneskolen var ivrige gjester.

I anledning jubileet, inviterer Hordaland fylkesbibliotek til konkurranse om det beste bokbåtminnet. Både store og små lånere oppfordres til å skrive ned og sende inn sitt bidrag innen 1. desember. I premie vanker det selvsagt bøker; en hel stabel.

I mellomtiden kan lånerne glede seg over blå burslagsbokbåtballonger som de får med seg når de går i land igjen.

.

Artikkeltags