Velklang i kraftkatedralen

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Aldri før har så mange kor sunget så vakkert på en og samme konsert i Tysso 1 som søndag kveld. Hallen kalles ikke kraftkatedalen uten grunn.

DEL

Korene tok hele kraftstasjonen i bruk og hadde hele tiden full kontroll. Det er ikke til å legge skjul på at den ekstremt lange etterklangstiden er en enorm utfordring for utøverne i den digre hallen. Det være seg instrumentalister, orkestere og kor.

Søndagens konsert viste at det er spesielt kor som kraftstasjonen egner seg særlig bra for. Korene hadde hele tiden full kontroll på etterklangen. Alle imponerte med stor presisjon, klangfarger, og tekstuttale.

Omgivelsene, det svære rommet, de store maskinene, og den flotte utstillingen som nå står i hallen, gjør også sitt til å gjøre konsertopplevelsen ekstra sterk. Hallen med vannturbinene er med på å skape forbindelseledd både fremover og bakover i tid, vannet er et evig kretsløp.

I alt åtte kor var med på konserten som omfattet kirkemusikk fra renesansen til vår tid. Fem av korene hadde egne avdelinger fra forskjellige poster i kraftstasjonen:

Kammerkoret Gneis, Kammerkoret, Seim Songlag, Sankta Sunniva Ungdomskor, og Glissando.

Disse fem, og ytterligere tre kor, Prosjektkor Spem In Alium, Jubileumskor og Tyssedalkoret, avsluttet konserten med Tomas Tallis mektige "Spem In Alium" (Eg har aldri bygd håpet mitt på andre enn Deg) for åtte kor.

Med ett kor på brettet, og de andre korene spredt nede i kraftkatedralen ble det en mektig avslutning på en flott konsert. For å sitere en publikummer:

Eg trodde ikkje det var så mange gode kor på Vestlandet.

Artikkeltags