Torsdag 12.juni blir det utendørsperformance med Ana Rewakowicz i portalområdet på smelteverketstomta. Odda er et av tre steder som får oppleve første akt, altså ACT 1. Der viser Ana Rewakowicz verket ”Conversation Bubble (Family Therapy Room)”. Oppstart var i Oslo Kunstforening 8. juni og turneen avslutter i Bergen 14.juni ved Stiftelsen 3,14.

ACT 1 - Conversation Bubble

ACT er en performancerekke i tre deler med kunstnere som belyser viktige temaer i vår samtid som preges av postkommunisme, vaklende demokrati og moderne kolonialisme, skriver informasjonsmedarbeider Ingvild Hansen i kulturkalendaren på Hardangerfolk.
- Kunstnerne belyser viktige temaer i vår samtid som kommunikasjon, samspill, likeverd, forståelses sett opp mot sosiopolitiske og geopolitiske situasjoner, står det i plakaten.

Samtalebobla er ein 3 × 4 meter oppblåsbar performanceskulptur som vises utendørs. Boblen er skapt som et transparent, men lukket univers for å være et sted der man kan kommunisere sammen og komme til enighet.

Samarbeid med Folgeform

ACT er et samarbeid mellom kurator Pia Torgersen, Stiftelsen 3,14 ved co-kurator Malin Barth, Oslo Kunstforening, Du Store Verden, Kunstnerorganisasjonen Folgeform og pilotprosjektet Oddaprosessen. Prosjektet er støttet av Norsk Kulturråd og Odda kommune.

I Odda vil kunstnere fra Folgeform bidra i performancen.