Marit Eikemo er P2-favoritt

Marit Eikemo er nominert til P2-lytternes romanpris for 2011 for «Samtale ventar». Selv må hun vente til februar på juryens vurderinger og dom.

Marit Eikemo er nominert til P2-lytternes romanpris for 2011 for «Samtale ventar». Selv må hun vente til februar på juryens vurderinger og dom. Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

Marit Eikemo er en av de nominerte fra årets bokhøst skal knive om P2-lytternes gunst.

DEL

Med romanen «Samtale ventar» kom hun med til finalen. En fagjury på sju fra NRKs kulturavdeling har valgt ut 12 bøker, som nå er halvert.

I godt selskap

De seks romanene som slapp gjennom nåløyet, er nå sendt en lytterjury som for åpen mikrofon skal dikutere seg frem til en vinner av P2-lytternes romanpris for 2011.

Marit Eikemo er i godt selskap, blant annet med to andre vestlendinger; Ragnar Hovland for «Stille natt» og Brageprisvinner Thomas Espedal med «Imot naturen».

Gunstein Bakke var nominert til Brageprisen for «Maud og Aud», nå er han blant de nomerte til P2-lytternes pris, Det er også Stig Sæterbakken for «Gjennom natten» og Merethe Lindstrøm med «Dager i stillhetens historie».

Litteraturjuryens debatt og dom sendes på radio 11. februar neste år.

«Morsom på en helt ekte måte».

Leif Ekle, NRK-anmelder, skrev om Eikemos bok at det er «morsom på en helt ekte måte». Om Espedals bok har NRK-anmelder Knut Hoen sagt at den trolig vil blin husket «som en av høydepunktene i den selvbiografiske litteraturen fra tidlig 2000-tall». Samme anmelder mener at Hovlands «Stille natt» er «hans beste noen gang».

Gunstein Bakkes rom tar utgangspunkt i et bilkrasj, og handler om både modernitet og menneske.

Merethe Lindstrøm er også nominert til Nordisk Råds litteraturpris for «Dager i stillhetes historie».

Artikkeltags