Billettsalget til årets musikkfest er allerede i gang. Som vanlig skjer festen i pinsen, i år fra torsdag 8. til mandag 12. mai.

Opera

For første gang kan musikkfesten by på en hel operaforestilling. Det blir til og med en urpremiere. Det dreier seg om «Heksene» av Marcus og Ole Paus basert på boka av samme navn av Roald Dal. I hovedrollen Jorunn Torsheim. Forestillingen skal vises i Lindehuset to ganger, fredag og lørdag.

Jubilanter

Olav H. Hauge og Geirr Tveitt blir presentert allerede på åpningskonserten torsdag 8. mai. Her deltar blant andre Liv Berhoft Osa, Ann-Helen Moen og Den Kongelige Marines Musikkorps.

I Skrivarstova 9. mai presenterer Liv Berhoft Osa og Geir Botnen Hauge og Tveitt i ord og toner. Samme sted og dag blir det et møte mellom Setesdal og Hardanger, Kim Andre Rysstad og Lailia Storli.

Lørdag middag blir det Geirr Tveit i Hardangerhallen med den nye gruppa Tverr Tveit, alias Lars Klevstrand, Edvard Askeland, Rune Klakegg, Frank Jaobsen, Tone Brunborg og Tora Augestad. Her deltar også Ullensvang Skulemusikklag.

Dette følges opp søndag med «om Geirr Tveitt» etterfulgt av «Om Olav H. Hauge». Reidar Storaas kåserer.

Vertavokvartetten

Vertavokvartetten er en av verdens ypperste strykekvartetter. Dette er et norsk «jenteband» som ofte har vært med på HMF.

I år er Vertavokvartetten tilbake med flere konserter: De skal spille på nattkonserten i Ullensvang kyrkje torsdag 8. mai, på Krossvoll dagen etter, på kveldskonserten i Hardangerhallen samme dag, lørdag ettermiddag, og på Hardanger Gjestegard søndag 11. mai. På programmet står blant annet Griegs strykekvartett.

Tango i Sima

Hardanger Musikkfest har særlig stor bredde i år. Det blir presentert musikk fra middelalder til nåtid.

For første gang blir det også en rendyrket tangoaften. De to siste årene har det blitt vist ballett i Sima. I år blir det «Tango i Sima». To av verdens beste profesjonelle tangodansere deltar, Ester Duarte og Chishe Nunez. De akkompagneres av Musikkhøyskolens kammersolister, Atle Sponheim. Per Arne Glorvigen, «Tango for 3».

Trioen Mediæval er dyktige utøvere av middelaldermusikk og de skal ha konsert i Kinsarvik kyrkje på kveldstid lørdag 10. mai og i Hardangerhallen søndag.

Daniel Muller-Schott er rangert som en av verdens beste cellospillere. Han skal spille sammen med blant andre Sveinung Bjelland. Også han et godt kjent navn fra tidligere HMF.

St Hallvard

Arild Helleland og Inger Elisabeh Aarvik har regien på St. Hallvard ved fjorden» som settes opp i Ullensvang kyrkje søndag og Eidfjord nye kirke søndag.

Jan Garbarekk gjorde stor suksess med sin fantastiske konsert i fjor.

Jazzbidraget i år kommer fra Tord Gustavson trio.

Tyssedal

Også i år blir det konsert i «Rallararens fotspor» på Lilletopp. Det sjer søndag 11. mai. Den tradisjonsrike lørdagskonserten i Turbinhallen er i år ved Ole Edvard Antonsen og Musikkhøyskolens kammersolister.

Musikksjefens far, Stig Nilsson, blir også i år aktiv på scenen. Han skal blant annet spille sammen med sin sønn Anders Kjellberg Nilsson, som var en av Introprisvinnerne i fjor.

Det er også grunn til å gjøre oppmerksom på overraskelseskonserten, som alltid kan by på uvanlige konsertopplevelsen.

Du kan lese fullt program på HMF hjemmeside.