- Action! roper Max Gudmundsen. Han er regissør og initiativtaker bak den nye kortfilmen basert på Frode Gryttens bok. Med seg har han fire skuespillere fra Odda Dramatiske Selskap. For Magnar Mosdal var det aldri noe tvil om å takke nei til hovedrollen som Robert Bell.

- Det er med ydmykhet jeg er med, og jeg sa ja med en gang jeg fikk forespørselen. Max er utrolig godt forberedt, og vi føler at vi går til duk og dekket bord, sier han.

Rolleinnehaverne fra Odda Dramatiske har ingen erfaring med film fra før, men Gudmundsen ser ikke på det som noe problem.

- Disse folkene har grunnlaget for å spille inn en film, det er bare en annen måte å gjøre det på. I teater må du prestere på scenen direkte, mens i film kan du ta opp flere ganger, sier han.

Gudmundsen er svært fornøyd med responsen han har fått fra teatermiljøet.

- Alle er positive og gir av seg selv. Det er mer enn jeg hadde håpt på, sier han.

Skuespillerne har ikke akkurat fått god tid på seg. Det var ikke før i midten av juni at de kom i kontakt med regissøren via SMS og nettsamfunnet Facebook. Manus ble utdelt for en uke siden.

For Erlend Stueland, som spiller karakteren Ronaldo, er dette første møte med filmmediet. Han har heller aldri spilt teater før.

- Jeg mener selv jeg har ganske god hukommelse, så jeg håper det går greit å lære seg manuset, sier han.

Ingen nybegynner

Max Gudmundsen var russ i år, men er likevel ingen nybegynner bak filmkameraet. En av filmene han har laget tidligere fikk god kritikk på Bergen internasjonale filmfestival.

- Jeg er ikke verdens mest erfarne, men jeg har en del utstyr og mange flinke folk til å hjelpe meg, sier han.

Perfekt for film

Ideen til filmen fikk Gudmundsen da han leste Frode Gryttens bok. Han vil ikke avsløre for mye av handlingen, men beskriver det hele som en "god miks".

- Da jeg leste følte jeg at historien passet perfekt til filmmediet. Flytende bjørn er en fantastisk bok som riktignok har fått blandede mottakelser, men som passer kjempebra med noe jeg kunne tenkt meg å lage. En skikkelig god krim, sier han.

Gudmundsen er også glad for å kunne lage en film fra Odda.

- Selv om ikke boka speiler Odda i et veldig fint lys, får vi fokus på byen. Det tror jeg er positivt for alt og alle, sier han.

Selv er han spent på hvordan folk vil reagere på filminnspillingen.

- Dette er noe nytt som ikke har blitt gjort før. Jeg håper ikke folk vil flokke seg rundt oss, men det kan godt hende. Vi er Odda-folk som spiller i Odda. Det blir spennende, sier han.

Frode Grytten selv har ikke noe i mot det filmatiske påfunnet.

- Jeg har vært i kontakt med han, og vi har skrevet kontrakt. Grytten er opptatt av at vi skal bruke det på den måten vi vil, sier Gudmundsen.

Filmen skal bli vist på Litteratursymposiet i oktober. Det betyr at Gudmundsen har nesten fire måneder på seg til å redigere. Inntil videre er det været som er den største bekymringen.

- Vi kan ikke ha regn, sier han.

Filminnspillingen varer fra torsdag til søndag denne uken.

-