Filmet Grytten-bok i Odda

Bjørn Sundquist som Harold utanfor Hardanger Hotel, på veg til Sverige for å kidnappe Ingvar Kamprad.

Bjørn Sundquist som Harold utanfor Hardanger Hotel, på veg til Sverige for å kidnappe Ingvar Kamprad. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

I helga filmet Mer Film såkalte kjørescener til filmatisering av Grytten-boka «Saganatt», med tittelen «Her er Harold».

DEL

Eller helt korrekt er filmen basert på romanen «I morgon er det måndag» i boken Saganatt av Frode Grytten. Som er historien om en møbelhandler som mister alt da IKEA åpner i Åsane utenfor Bergen.

- Grytten viste meg denne historien før boka kom ut og jeg begynte faktisk å skrive filmmanus med en gang, sier regissør for filmen, Gunnar Vikene til Hardanger Folkeblad.

Kjørescener

Han var i Hardanger og Odda fredag, lørdag og søndag for å filme såkalte kjørescener. Det ble filmet i Vallaviktunnelen, på Hardangerbrua, i Odda sentrum og på Haukeli. Alt med en forkjølet Bjørn Sundquist bak rattet i en gammel Saab. Og ifølge produksjonleder Line Iversen var lyset helt fantastisk disse dagene.

Bjørn Sundquist spiller hovedrollen i Gunnar Vikenes nye film «Her er Harold» - en fandenivoldsk komedie om den fallerte møbelhandleren Harold Lunde som reiser til Sverige for å kidnappe IKEA-gründer Ingvar Kamprad. Innspillingen startet i Bergen 12. november og planlagt premiere er oktober 2014.

Tragisk komedie

- Dette er en veldig fin film - en tragisk komedie kan du kalle den, sa Bjørn Sundquist til Hardanger Folkeblad tidlig søndag morgen. Da skulle han kjøre gjennom Odda sentrum på veg til Sverige. Seinere på dagen reiste filmteamet til Haukeli.

- Jeg har lyst til å takke politiet, vegvesenet og Hardanger Hotel for velvilje i forbindelse med filmingen her i Hardanger, sier produksjonsleder Line Iversen til Hardanger Folkeblad. Hun var i Hardanger med et mini-film-team for å ta opp kjørescenene.

Som skapt for rollen

Bjørn Sundquist skal spille Harold Lunde, den svenske skuespilleren Bjørn Granath (kjent fra bl.a. Menn som hater kvinner, Pelle Erobreren og Madicken) skal spille Ikea-gründer Ingvar Kamprad og Fanny Ketter (kjent fra Broen og filmen Bitchklem) spiller Ebba.

«Harold krever både alvor og evne til komisk timing og Bjørn Sundquist er derfor som skapt for rollen. Å få lov å arbeide med en begavelse som ham, Bjørn Granath, et ungt talent som Fanny Ketter og en rekke andre fantastiske skuespillere er noe jeg ser enormt fram til» sier Gunnar Vikene i en pressemelding fra Mer Film

Her er Harold produseres av Mer Film ved produsent Maria Ekerhovd.

Manusforfatter og regissør Gunnar Vikene debuterte som spillefilmregissør med Himmelfall i 2002. Han har siden lagd kinofilmene Trigger og Vegas, og tv-serien Ran.

Filmen er finansiert av NFI, SFI, Vestnorsk Filmsenter, FUZZ, Flimpool Nord og SF Norge. Den er forhåndsolgt til NRK.

Artikkeltags