I en pressemelding fra Blueslaget annonseres det at Mike Peters besøker Norge med en akustisk turne i forbindelse med sitt 30 årsjubileum.

Peters er kjent fra The Alarm som vokalist og gitarist. Det britiske bandet har holdt på siden åttitallet og har hatt flere låter på hitlistene. Bandet har varmet opp for store navn som Bob Dylan, Bono og Neil Yong.

Mike Peters har kjempet mot kreftsykdom, og sammen med kona har han vært aktiv i flere kampanjer for kreftsaken, og slagordet hans er: «Never give it up without a fight».

Peters er Huts ungdomsidol

William Hut er artistnavnet til den norske musikeren Willy Marhaug. Sammen med sin gode skolekamerat Espen Mellingen, startet de bandet «Poor Rich Ones» i 1989. Det resulterte i flere plateutgivelser samt stor turnevirksomhet verden rundt.

Etter mange år på veien sammen med guttene i Poor Rich Ones, gikk veien videre som soloartist i 2001, og det med en utsolgt konsert i Grieghallen, sammen med Bergen Filharmoniske Orkester som er et av de største høydepunkter i Huts karriere. Men flere år, flere album og flere turneer skulle til før William Hut for kort tid siden fikk tilbudet om å dra på turne sammen med sitt store ungdomsidol Mike Peters fra bandet The Alarm. Peters og Hut skal ha fem konserter sammen.

En glad liten gutt

William Hut setter stor pris på å få spille med Mike Peters, og i pressemeldingen går historien frem slik:

«En gang på åttitallet da de fleste gutta spilte fotball på hvert eneste gatehjørne satt William Hut hjemme på gutterommet for å skrive særoppgave om sitt favorittband, The Alarm. Med et bankende hjerte for favorittbandet, jobbet han kveld etter kveld med oppgaven som ryktes å ha vært et viktig innslag i musikkundervisningen på Sandgotna Ungdomsskole i Loddefjord. Oppgaven forandret alt og den var i lang tid grunnen til at William gledet seg til fremtiden. Noen uker senere kom dagen som skulle vise seg å være et vendepunkt i Williams liv, han var på sin første rockekonsert i Grieghallen, tolv år gammel sammen med sin storebror. Bandet var The Alarm og i løpet av noen innholdsrike timer bestemte William seg for at musikk og rockeband skulle bli hans fremtid. Den påfølgende mandags morgen ble den eneste dagen gjennom mange års skolegang hvor William kom stolt for sent til skolen, og selvsagt med et stort The Alarm skjerf rundt halsen», er det å lese i pressemeldingen.

Og fredag 2. desember kommer Hut og Peters til Odda - to menn med gitar og en stor bagasje full av drømmer og historie. Blueslaget beskriver konserten som en begivenhet og en konsert ingen bør gå glipp av.

William Hut

Mike Peters